Boris Pavić: Dobro poznajem Domžale

Vidi originalni članak

... a i kladioničari su došli na svoje. Ovaj put imali sreće Ovaj je put Široki "imao sreće" - izvukao je za protivnika u 1. pretkolu slovenski klub Domžale. Je li to baš tako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Priželjkivali smo Slovence zbog blizine, a Glasgow Rangers zbog atrakcije i punoga stadiona. Zadovoljni smo jer do Domžala ima samo 560 km. S obzirom na kvalitetu ceste, gotovo je "bliže" nego gostovanje u Bijeljini, rekao nam je odmah po izvlačenju u Nyonu direktor kluba Zoran Bubalo, te dodao da su već uspostavljeni kontakti sa Slovencima glede smještaja i drugih pojedinosti koje zanimaju oba tabora:

- Domžale? Nisam znao, vi ste mi prvi javili. Hajde, super! Još da je prva utakmica u gostima, ali ne može se sve dobiti. Nego, bit će teško. Domžale je momčad s pedigreom. Lani su prvo izbacili estonsku Floru Talin (2:0, 3:2), pa islandski Valur (2:2, 2:1), onda i bundesligaški Freiburg (2:0, 0:1). Ispali su tek protiv Marseillesa (1:1, 0:3)... Ovo ne znači da ih se plašimo, ali sigurno ih uvažavamo. A naše ambicije ne krijemo, želimo izboriti prolaz! Naša je momčad u formiranju, ali do 12. srpnja trebala bi poprimiti željene konture i uklopiti nove igrače, rekao nam je jučer trener Širokoga Brijega Boris Pavić:

- Dobro poznajem Domžale. To je klub koji često u Europi napravi nešto. Eto, lani su ispali tek u 4. pretkolu protiv Marseillesa, nakon što su prošli njemački Freiburg. Duša momčadi su mladi i ambiciozni trener Simon Rožman te Senijad Ibričić, koji igra odlično i ima punu slobodu u igri. Sve polazi od njega, nepredvidiv je. Jako su dobri Meljnjak (došao iz Slaven Belupa) te Makedonac Ibraimi (došao iz Marimora) Ostali trče, rade, pokrivaju, disciplinirani su... Domžale traži posjed lopte i igra "od noge", nema tu nabijanja - rekao nam je Tomislav Tomić, nogometaš Olimpije s kojom je osvojio dvostruku krunu u Sloveniji.

Odlučujuću utakmicu Olimpija je odigrala upravo u Domžalama i uz dosta muke osvojila bod (1:1): - Lani je NK Domžale igrao protiv Freiburga u Stožicama, ali to je bilo u 3. pretkolu. Možda će Široki ugostiti u Domžalama, gdje stadion Šport park prima ispod 3000 gledatelja... Navijači Domžala "nisu neki", jer nogomet u ovom gradu ne uživa veliku popularnost, kao i u većini slovenskih gradova.

Pobjeđivali i poznate klubove

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Freiburga, Domžale je znao skinuti skalp i Stuttgartu, Hapoelu TA, West Hamu... U Europi imaju zapaženi učinak: 38 19 5 14 56:48... Ako je ždrijeb "pomilovao" Široki u 1. pretkolu, u 2. je bio okrutan.

Naime, momčad s Pecare izvukla je rusku Ufu iz istoimenoga grada iza Urala, udaljenog više od 3000 km zrakoplovom. A ako se Škripari odluče tamo putovati autom, čeka ih 4160 kilometara truckanja! Sarajeva (ako prođe Banants) u 2. pretkolu pretkolu čeka talijanska Atlanta.

Prva je utakmica na Koševu. Željezničar će vjerojatno proći Trans Narvu, a onda će igrati protiv boljega iz susreta Strambas (Litva) - Apolon Limasol (Cipar). Bilo kako bilo, očekivati je dobar učinak sva četiri bh. kluba, barem u 1. pretkolu. Pa i u drugom vrijeme je više!

Vezani članci