BORIS PANDŽA ZA HERCEGOVINA.INFO "Moj prvi trenerski angažman, mislim da mogu puno dati"

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Denis Ćorić novi je šest stručnog stožera GOŠK-a iz Gabele. Šest kola prije kraja prvenstva Prve lige Federacije BiH Ćorić će 'Lavove' pokušati vratiti u najviši rang domaćeg natjecanja Premijer ligu BiH. GOŠK nema sve u svojim rukama budući da Igman iz Konjica ima dva boda prednosti, a međusobnog susreta više nema. Ćorić u Gabelu neće sam. Naime, za pomoćnika je uzeo Borisa Pandžu nekadašnjeg reprezentativca BiH, ali igrača Širokog Brijega, Hajduka, Mechelena, Gornika, Čelika i Šibenika. Bit će ovo Mostarcu prvi trenerski angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je Denisu Ćoriću ponuđen posao u Gabeli, rečeno mu je i da može sa sobom dovesti pomoćnika. On me kontaktirao i pristao sam. U Hrvatskoj sam upravo završio UEFA B licencu, a idući mjesec upisujem i za A licencu. Ovo je moj prvi trenerski angažman. Tek sam krenuo i vidjet ćemo kako će ići. Mišljenja sam da mogu dosta dati i pokazati i imam ambicije", kaže Pandža za Hercegovina.info.

"To je jedan od puteva kojim se može krenuti. Logično je da nakon nogometa ostanete u njemu. Ovo je ispalo jako dobro i nadam se kako ću pomoći svom prijatelju i bivšem suigraču te se nadam da će naša suradnja biti dobra i po klub", dodaje.

GOŠK ne drži konce Premijer lige u svojim rukama.

"Dva boda nisu puno, ali nemamo međusobnog duela i nisu više stvari u našim rukama. No, imamo se pravo nadati. Igman ima malo neugodniji raspored nego mi, ali to nije nikakva garancija ako ne budeš na razini. Zato smo i došli tu da se ekipa 'razdrma'. Vidi se da su igrači u grču. Imam osjećaj da je malo izgubljen fokus i da je pala koncentracija. Mislim da je to jedan od razloga što je došlo do malog pada rezultata. Pokušat ćemo neke stvari regulirati, napraviti neke korekcije. Naravno da ćemo pratiti kako igra Igman, ali i nastojati odraditi svoj dio posla maksimalno pa ćemo vidjeti kako će sve završiti na kraju", ističe.

Smatra kako je njegova momčad kvalitetnija od Igmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče igračke kvalitete mislim da imamo dobar potencijal. Mislim da je naša ekipa kvalitetnija od Igmana, ali dogodili su se neki kiksevi koji su izbacili Igman u prvi plan i sada ih se mora stizati. Ponavljam, mišljenja sam da smo igrački jači, ali nekada ta igračka kvaliteta nije dovoljna. Trebaju se poklopiti i neke druge stvari da dođe rezultat".

Komentirao je i dominaciju Zrinjskog ove sezone u Premijer ligi.

"Zrinjski je napravio dobru stvar prošle godine kada se nisu plasirali u Europu, a to je da je Jakirović ostao i dobio povjerenje. To nije praksa kod naših uprava. On je posložio igračku križaljku. Doveo je igrače koji su željni, voljni, karakterni, imaju strast i na svakom treningu daju maksimum. U Zrinjski je stiglo dosta kvalitetnih mladih igrača, a kvalitetni su i ovi stariji koji su ostali. Sve skupa se sastavilo. Krenuli su pobjeđivati, a kada uđeš u takvu seriju pobjeda samopouzdanje se podiže, sve ulazi i sve ide. Maestralna sezona Zrinjskog. Pobjeći nekome toliko bodova u ovoj ligi, mogu samo reći kapa dolje. Nadam se da će ostati na okupu i da neće izgubiti puno na kvaliteti u prelaznim rokovima. Nadam se da će i Jakirović ostati i da će napraviti iskorak u Europi".

Njegov bivši klub s Pecare je u problemima.

"Što se tiče Širokog Brijega mislim da su njihovi problemi dublji. Široki nema logistiku i Široki luta. Ono što se događa na terenu samo je posljedica onoga što se događa u klubu", ističe.

Što se tiče HNL-a volio bi da naslov osvoji Hajduk, ali...

"Dinamo je totalno neuvjerljiv kao i svi ostali, ali po meni je opet najveći favorit. Osijek i Hajduk su mi također neuvjerljivi i iako je Dinamo takav kakav jeste da Hajduk i Osijek neće skinuti Dinamo. Normalno, ja bih volio da to učini Hajduk ili čak i Osijek iako će to biti teško", rekao je Pandža za Hercegovina.info.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vezani članci