Blaž Slišković: Želim se vratiti u formu, a i poželio sam se posla

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Pod Bijeli Brijeg se nije vratio, ali je ostao u Hercegovini.

Ugrabio ga je Široki Brijeg, koji je nakon 18. kola i razilaska s Ivom Ištukom ostao bez trenera. Izazov je tu. „Dobro će mi doći rad od dva i pol mjeseca u Širokom Brijegu. Ipak je osam mjeseci bez posla malo previše, a s obzirom da je tu izazov da sa Širokim kroz prvenstvo ili preko Kupa pokušam izboriti Europu, rekao sam - zašto ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nisu jedini razlozi povratka na klupu na kojoj je nakon vrlo uspješne igračke karijere proveo dugo vremena i ostvario zapažene rezultate, a rekli bismo da mu je najveći sastavljanje multinacionalne reprezentacije, što je postavilo temelj za budućnost. „Ovo će mi dobro doći da se vratim u formu, a da budem iskren i poželio sam se posla. Ljudi iz Širokog su me kontaktirali odmah nakon što su ostali bez trenera. Sjeli smo, večerali, a kada sam vidio da me zaista žele - odlučio sam da je to - to.

Ne znamo koliko će Široki koštati usluge popularnog Bake, no sam nam je rekao da je bio skroman. „Lako se bilo dogovoriti s ljudima iz Širokog, a moram reći da s obzirom na financijsku situaciju nisam bio previše zahtjevan.
Budući da je Široki izgubio u četiri uzastopna prvenstvena susreta proljeća te da je na premierligaškoj ljestvici spao na deseto mjesto, jasno je da su ovdje potrebne usluge svojevrsnog nogometnog egzorcista - u igrače se, zna i Slišković, uvuklo nešto.

„Nisam još razgovarao s Marijom Bazinom koji je u posljednje vrijeme vodio momčad i koji i sada vodi treninge. Tek u ponedjeljak ću snimiti situaciju. Do tada, znam ono što su mi rekli predsjednik Jelić i tajnik Bevanda.. da je ekipa pala na psihološkom planu, da nije koncentrirana, što je objasnilo loše rezultate i krizu. Moja će zadaća biti vratiti igračima samopouzdanje, popraviti igru".

Vremena nema previše Slišković će debitirati u 20. kolu protiv Travnika na Pecari, a zatim slijedi najvažnija utakmica. „Da, uskoro nas čeka uzvrat Kupa sa Željezničarom. U ovom trenutku, to je sigurno najvažnija utakmica. Realno je istaknuti da Široki prednost domaćeg terena i ostvarenog rezultata u gostima ( 0:0), ali i to da nismo izraziti favoriti. Za finale treba odigrati čvrsto, agresivno, a onda bi nas čekale još dvije utakmice za Europu.

To da, ali u slučaju ako Savez bude suspendiran.., ali to nisu stvari koje Sliškovića opterećuju. „Da, ako FIFA i UEFA ne naprave taj potez, ali to je nešto na što ne mogu utjecati. Mogu samo odraditi svoj posao kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se da primijetiti, Baka će na Pecari sigurnosti ostati do kraja sezone. A što onda? Ponuda iz Saudijske Arabije će čekati... „Imam i tu mogućnost inozemnog angažmana, ali tek od 0107., vidjet ćemo još. Ne bude li ništa od toga, u svakom slučaju mogli bismo razgovarati o mogućem nastavku suradnje. Ali i ako ne ostanem, želim za nasljednika ostaviti jedan kostur ekipe i prepoznatljivu igru. Bazina je tu, dijete je Širokog i ima ambicije, vjerujem da bi mogao naučiti nešto iz mog iskustva", kazao je Blaž Slišković za Dnevni list.

Vezani članci