Bilić: Tri godine sanjamo osvetu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Dobili smo jako protivnika, cijelo vrijeme govorimo da smo veliki i najbolji protiv najjačih. Velik je protivnik, ali nije jači od nas. Dobro što je igramo uzvrat kod kuće. Dosta su oscilirali u kvalifikacijama, imaju odlične igrače i jednog od najboljih svjetskih trenera. Ali vjerujem u nas, četiri godine ih sanjamo i čekamo, i evo nam fenomenalne prilike da se revanširamo za Beč. Apsolutna vjerujem u nas i jedva čekamo te utakmice - bio je prvi komentar Slavena Bilića na ždrijeb.

- Protivnik jest najzvučniji, ali sporno je li bolji od Bosne. Dobili smo jakog protivnika, ali nije bolji od nas. Respektiramo ih, gledamo ih, gledali smo ih i dobri su, ali je na nama sve. Koga god da smo izvukli mi smo morali proći. To je naš zadatak i to moramo ostvariti. Realno smo bolji. Stalno pričamo da smo najbolji protiv najjačih, i evo nam prilika. I opet ponavljam, četiri godine smo čekali ovu priliku i sada došla. Hvala Bogu na tome!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pitate me zašto je uzvrat šansa? Zato što su Turci i mi, Turci još više, jedna temperamentna momčad. Kod kuće mogu napraviti ludilo i napraviti nemoguće. Takvi smo i mi, i zato je bolje da drugu utakmicu igramo u Hrvatskoj. Guus Hiddink je jedan od najboljih svjetskih trenera. Hiddink je doprinio u Stuttgartu, rezultatu 2:2. Ali, apsolutno smo bili bolji od Rusije u Zagrebu, ali i Moskvi - završio je Bilić.

Hrvatska je tako dobila priliku uzvratiti Turcima za traumatični poraz koji je od nje pretrpjela 20. lipnja 2008. godine u Beču, u četvrtfinalu posljednjeg Europskog prvenstva. Tada je Hrvatska povela golom Ivana Klasnića u 119. minuti, ali su Turci odmah nakon toga izjednačili, te boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli u polufinale.

Prije toga je Hrvatska pobijedila Tursku na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine s 1-0, dok su dvije prijateljske utakmice, u Sendaiju 1997. godine (1-1) i Zagrebu 2004. godine (2-2) završile bez pobjednika.

izvor: slobodna dalmacija

Vezani članci