Bez promjena u sastavu Širokog za Travnik

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U Travniku je Široki znao dobro proći, kao npr. prošle sezone kada je na Piroti slavio. Ali da Širokobriježane tamo ne očekuju uvijek “sigurni” bodovi, bilo je recimo jasno sezonu prije, kada je domaćin slavio 3:0. Kako su u četiri prve utakmice tri puta poraženi, Travničani će i ovoga puta zasigurno biti tvrd orah, no Širokobriježani se nadaju da mogu napraviti rezultat na valu samopouzdanja koji je naletio nakon sigurne pobjede protiv Zvijezde, a koja je došla poslije dva uzastopna poraza protiv Rudara i kod Olimpika. Kako ni ovoga puta Ištuk neće moći računati na oporavljajućeg Wagnera, a izvan kombinacija su i napadač Ante Pinjuh, te stoper Josip Topić koji se ozlijedio na treningu održanom u četvrtak, za očekivati je da će na travnjak Pirote istrčati identičan sastav onomu koji je “oborio” Zvijezdu. Dakle, Travniku će se vrlo vjerojatno suprotstaviti slijedećih jedanaest: Bandović, Diogo, Barišić, Renato, Kožul, Ćutuk, Šilić, Ivanković, Roskam, Weitzer i Peraica.
Ištuk je nakon Zvijezde izrazio nadu u dizanje momčadi, kako u psihičkom, tako i u fizičkom smislu, te bez dvojbi poručio: Možemo do pobjede, ali samo ako budemo pravi.
Drugim riječima, igrači su protiv Zvijezde možda najavili izlaz iz mini krize, no potvrda toga trebala bi doći u vidu dobre utakmice u Travniku. Tamo je do sada igrana samo jedna prvenstvena utakmica u kojoj je domaćin savladao Željezničara 2:1. Po Ištuku, ta utakmica nije pokazala neku posebnu snagu domaćina. Jer, ni Plavi više nisu jaki kao prošle sezone, a i čitava Premier liga je kvalitativno stagnirala, ako ne i nazadovala... Htio je reći da se u svaku utakmicu može ući s nadom u rezultat, samo ako to želite. Protiv Zvijezde je Široki tu želju jasno iskazao, sada to treba ponoviti i protiv Travničana. Eventualna tri boda s Pirote nadoknadila bi domaći kiks protiv Rudara, što bi odmor učinilo još ljepšim.

Dva gostovanja – dva lica Širokog


Na dva dosadašnja gostovanja Široki je pokazao dva u potpunosti različita lica. U Banjoj Luci je igrao rasterećeno, i to nakon nesretnog i traumatičnog ispadanja iz Europe. Tri gola bila su dovoljna za prva tri boda sezone. Gostovanje na Koševu kod Olimpika donijelo je sasvim drugu priču. Došlo je nakon domaćeg poraza od Rudara, što se na momčadi itekako osjetilo. Bezidejno u grču, igrači nisu mogli više od minimalnog poraza. Gostovanje u Travniku prvo je koje dolazi nakon prethodno ostvarene pobjede.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list

Vezani članci