Barcelona izbacila Napoli i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka

Hina
Vidi originalni članak

Barcelona je izborila četvrtfinale Lige prvaka. Nakon 1:1 u Napulju, katalonski velikan u uzvratu je došao do pobjede od 3:1 i prošao među osam najboljih. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj su obje ekipe imale svoje šanse, ali ipak zasluženo dalje prošao domaćin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je došla do vodstva nakon nešto više od 14 minuta igre. Raphinha je poslao loptu s lijeve strane u srce kaznenog prostora gdje je potpuno sam ostao Fermin Lopez. Dobro plasiranim udarcem matirao je protivničkog vratara.

Praktički već u sljedećem napadu katalonska momčad podebljala je prednost pred svojim navijačima. Dobro je povukao Lamine Yamal i proigrao Raphinhu čiji udarac završava na stativi. Ipak, odbijanac je stigao do Joaa Cancela koji šalje loptu u mrežu.

Naravno, Napoli se nije predavao, a to je dokazao u 30. minuti. U dobroj akciji Matteo Politano proigrao je Amira Rrahmanija koji pogađa u sami kut Barceloninog gola. Četiri minute kasnije mogli su i poravnati, ali Ter Stegen odlično je obranio udarac Giovannija Di Lorenza.

Napoli je bolje krenuo u drugo poluvrijeme, no prvu konkretniju šansu imao je Raphinha, no Alex Meret je bio na pravom mjestu. Gosti su u tim trenucima izgledali nešto poletnije, a Barcelona nervoznija, kao da je rezultat na semaforu obrnut.

Okrenulo se to u 67. minuti, Raphinha je dobro pucao, no Meret je ponovno bio na pravom mjestu. Odmah nakon toga Lamine Yamal poslao je loptu u mrežu, no dosuđeno je zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko prolaska dalje, pobrinuo se Robert Lewandwoski. Kombinacija Ilkaya Gundogana i Sergija Roberta za poljskog napadača koji postiže pogodak za 3:1 i potvrdu pobjede.

Vezani članci