Atletico porazio Bayern, veliki preokret Barcelone, spektakl u Glasgowu

Vidi originalni članak
U skupini A pobjede su ubilježili favoriti Arsenal i PSG. Parižani su na gostovanju kod Ludogoreca gubili s 0-1, ali su uspjeli preokrenuti i doći do pobjede pogocima Matuidija i Cavanija. Arsenal je u Londonu lako dobio Basel s 2-0 pogocima Walcotta.

U skupini B Napoli je na svom stadionu »demolirao« Benficu s 4-2, s tim da su Talijani vodili s 4-0, a onda se opustili u završnici. U Istanbulu su Bešiktaš i Dinamo Kijev odigrali 1-1, a hrvatski reprezentativac Domagoj Vida je odigrao cijelu utakmicu za Ukrajince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljepotica kola odigrana je u skupini C u Glasgowu gdje su gledatelji vidjeli čak šest golova. Manchester City je bio veliki favorit protiv Celtica, no Škoti su čak triput vodili i zaslužili su veliki bod protiv Guardioline momčadi. Barcelona je bez Lea Messija preokretom slavila u Moenchengladbachu s 2-1 nakon što su gubili do 64. minute kada je za Nijemce zabio Thorgen Hazard. U drugom dijelu su Arda Turan i Pique donijeli pobjedu Kataloncima. Ivan Rakitić je kod Barcelone igrao do 60.minute,a zamijenio ga je Turan.

U skupini D Atletico je u Madridu slavio protiv minhenskog Bayerna s 1-0. Domaćini su u odličnoj utakmici poveli golom Carrasca u 35. minuti, a u 84. je Griezmann iz kaznenog udarca pogodio gredu.Šime Vrsaljko je bio na klupi Atletica. Ruski Rostov je došao do povijesnog prvog boda u Ligi prvaka odigravši kod kuće 2-2 s PSV-om, koji iznenađujuće vodi u ovoj grupi s 4 boda.

Skupina A

Arsenal - Basel 2:0 (Walcott 7', 26')
Ludogorec - PSG 1:3 (Natanael 16' / Matuidi 41', Cavani 55', 60')

Skupina B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli - Benfica 4:2 (Hamšik 20', Mertens 51', 58', Milik 54' / Guedes 71', Salvio 86')
Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1 (Quaresma 29' / Cigankov 65')

Skupina C

Borussia Mönchengladbach - Barcelona 1:2 (Hazard 34' / Turan 66', Pique 74')
Celtic - Manchester City 3:3 (Dembele 3', 47', Sterling 20'-ag / Fernandinho 12', Sterling 29', Nolito 55')

Vezani članci