Argentina golom u 118. minuti prošla Švicarsku!

Vidi originalni članak
Argentinci su slavili nakon što je Lionel Messi asistirao Di Mariji, a ovaj je poslao loptu u mrežu. U samoj završnici, u 121. minuti utakmice, Blerim Džemaili je imao sjajnu šansu, ali je s četiri metra nevjerojatno glavom pogodio okvir gola!

Gaučosi su prošli u četvrtfinale SP-a pobijedivši u najslabijoj utakmici prvenstva u produžetku Švicarsku s 1:0 pogotkom Angela Di Marije u 118. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punih 118 minuta favoriti nisu pronalazili načina kako probiti sjajnu švicarsku obranu, oslanjali su se većinom na Lea Messija, koj međutim nije odigrao dobru utakmicu. Ipak, njegov čudesan prodor i dodavanje za Di Mariju odlučili su na kraju susret.

U vrlo slabom prvom dijelu Argentinci su više napadali, a najbolje su prilike propustili Švicarci. U dva navrata je Shaqiri proigrao svoje suigrače, koji su bili neprecizni - u 27. minuti je pronašao Xhaku na desetak metara, a udarac tog švicarskog Albanca vratar Romero brani, da bi u 39. minuti Drmić izbio sam ispred Romera i u pokušaju da ga prebaci jednostavno mu je dodao loptu.

U drugom dijelu su se Argentinci konačno probudili i u 62. minuti su došli do svoje prve opasnije situacije na utakmici. Konačno je u 77. minuti solo-prodorom došao do više prostora, ali njegov udarac je obranio sigurni švicarski vratar. U samoj završnici Švicarci su ostali bez snage, a Argentinci ipak nisu krenuli svim snagama po pogodak, pa je utakmica otišla u produžetak.

U 109. minuti Benaglio ponovno vadi loptu ispod grede nakon udarca Di Marije, a kada se već očekivao kraj i penali Argentina je ipak postigla pobjednički zgoditak.

Messi je u 118. minuti prošao dvojicu igrača i pronašao Di Mariju, čiji prizemni udarac prolazi pokraj Benaglia. No, Argentince je poljubila i sreća u samoj završnici susreta u kojoj se više toga događalo nego u preostalih 118 minut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon udarca iz kuta Švicaraca njihov vratar Benaglio je u kaznenom prostoru Argentinaca skoro škaricama postigao zgoditak, a onda je u nastavku akcije Džemaili sam s pet metara glavom pogodio vratnicu. Di Maria je potom mogao postići i svoj drugi zgoditak jer su ostala prazna švicarska vrata, ali je njegov udarac s centra otišao par centimetara od vratnice, a potom je u zadnjim sekundama Shaqiri imao slobodan udarac sa 17 metara i pogodio je argentinski živi zid.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg dvoboja između Belgije i SAD-a.

Pred 62.000 gledatelja na Areni Corinthians sudio je Šveđanin Jonass Eriksson.
Strijelac: 1-0 Di Maria (118)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo (Basanta, 106) - Gago (Biglia, 107),Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (Palacios, 70)
ŠVICARSKA: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez - Behrami,Inler - Xhaka (Fernandez, 66), Shaqiri, Mehmedi (Džemaili, 112) - Drmić (Seferović, 82)

sport.hrt.hr

Vezani članci