3. pretkolo Lige prvaka

Vidi originalni članak
U devet utakmica 3. pretkola Lige prvaka odigranih u utorak, gosti su ostvarili četiri pobjede, četiri su utakmice završile neodlučeno, a samo je Panathinaikos kao domaćin uspio stvoriti prednost za uzvrat.

Monaco je već u prvoj utakmici u Švicarskoj svladao Young Boys s 3:1 te stvorio zalihu koju će teško propustiti u uzvratu. Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić primio je jedan pogodak, u 74. minuti za smanjenje Young Boysa na 1:2), no samo minutu poslije konačnih 3:1 postavio je Subašićev suigrač i u reprezentaciji, Mario Pašalić, snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je Pašaliću prvijenac u dresu Monaca, u koji je stigao iz španjolskog Elchea, gdje je proveo godinu dana na posudbi. Isti je aranžman i s Monacom, s obzirom na to da hrvatski reprezentativni kandidat ima važeći ugovor s londonskim Chelseajem.

Šahtar je na gostovanju u Istanbulu kod Fenerbahčea sačuvao svoju mrežu (0:0). Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok je povratnik u ukrajinsku momčad Eduardo Da Silva ušao u 77. minuti. Robin van Persie je za Fenerbahče odigrao samo posljednje 22 minute dvoboja.

Panathinaikos je jedini domaćin koji je stigao do pobjede, u dvoboju s Club Bruggeom, iako je propustio jedan kazneni udarac te od 44. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Sergija Sancheza. Šveđanin Marcus Berg promašio je kazneni udarac u 34. minuti, ali se iskupio izjednačujućim pogotkom tri minute poslije.

Club Brugge je već u 10. minuti stekao prednost pogotkom Bolingolija Mbomba. Grcima je minimalnu prednost donio Nikos Karelis koji je u 65. minuti bio uspješan s bijele točke. Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao je cijelu utakmicu, a u 90. minuti dobio je žuti karton zbog zadržavanja igre. Mladen Petrić bio je na klupi Panathinaikosa i nije ulazio u igru.

Moldavski prvak Milsami, za koji je Karlo Belak odigrao cijelu utakmicu, a Igor Banović ušao u 74. minuti, nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena u srazu sa Skenderbeuom. Albanski prvak na uzvrat odnosi dva pogotka prednosti (0:2), a oba je postigao reprezentativni napadač Albanije Hamdi Salihi. Za Skenderbeu je cijelu utakmicu u zadnjem obrambenom redu odigrao bivši mladi reprezentativac Hrvatske Marko Radaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski Videoton izvukao je samo 1:1 pred svojim navijačima protiv BATE Borisova. Dinko Trebotić odigrao je cijelu utakmicu za Videoton.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Dinamo - Molde 1:1
CSKA Moskva - Sparta Prag 2:2
(Dzagojev 14, Tošić 53/Fatai 15, Krejči 57)
Midtjylland - APOEL 1:2
(Poulsen 88/De Vincenti 30, 33)
Milsami - Skenderbeu 0:2
(Salihi 50, 73-11m)
Maccabi Tel Aviv - Plzen 1:2
(Itzhaki 79/Mahmutović 17, Petržela 21)
Fenerbahče - Šahtar 0:0
Panathinaikos - Club Brugge 2:1
(Berg 37, Karelis 65-11m/Mbombo 10)
Young Boys - Monaco 1:3
(Nuzzolo 74/Kurzawa 64, Carrillo 72, Pašalić 75)
Videoton - BATE Borisov 1:1
(Vincius 89/Luijckx 56-ag)

Vezani članci