FOTO/VIDEO  Najbolji sportaši Mostara u 2014. Iva Klepić i Đulaga Trejić

Vidi originalni članak

Stručni žiri, kojemu je na čelu bio predsjednik Olimpijskog odbora BiH Marijan Kvesić, za najboljeg sportaša proglasio je Đulagu Trejića iz Biciklističkog kluba Mostar, dok je najbolja sportašica Iva Klepić, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKK Neretva dobio je nagradu za najbolju žensku ekipu, dok je najboljom momčadi proglašen HŠK Zrinjski, prvak BiH u nogometu prošle godine.

Karataši i karatiše odnijeli su daleko najviše priznanja, pa je najboljom mlađom kadetkinjom proglašena Stela Brkić iz Karate kluba Zrinjski, dok je SKK Neretva dala najbolju kadetkinju Mateu Noiah Medić, juniorku Delfinu Tadić i trenera Miroslava Klepića.

Ipak, većina njih nije mogla primiti nagrade jer se nalaze u Zurichu na europskom prvenstvu u karateu za mlađe kategorije.

Uz karatiste i judisti iz Mostar inače članovi Judo kluba Borsa osvojili su nekoliko priznanja. Najboljim juniorom Mostara proglašen je član Borse Petar Zadro, dok su nagradu za najbolju mladu žensku ekipu tj, za najbolju ekipu mlađih kadetkinja nagradu osvojile također članice Judo kluba Borsa.

Mladi tenisači Sanin Zukić i Ajdin Muharemović su najbolji kadet i mlađi kadet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna priznanja za rezultate i "promociju Mostara u svijetu" dobili su rukometni reprezentativac BiH Ivan Karačić, a nagradu je preuzeo njegov otac, nogometni reprezentativac Toni Šunjić čiju je nagradu preuzela mama našega reprezentativca, boksači Adnan Ćatić, čiju je nagradu preuzeo direktor nogometnog kluba iz Blagaja, te bokser Damir Beljo. Priznanja su dobili i golfer Zoran Palameta, mažoretkinja Petra Brkić te odvjetnik i spisatelj Josip Muselimović.

Također, posebna priznanja i plakete dobili su Stolnoteniski klub Mostar, Biciklistički klub Mostar, Karate klub Mostar, klub Golf-Hercegovina, RK Lokomotiva, ali Olimpijski odbor BiH za podršku Sportskom savezu grada Mostara.

Poseban gost ceremonije bio je veleposlanik Japana u BiH Hideo Jamazaki čija je vlada donirala značajna sredstva da se rekonstruira Sportski centar Kantarevac u Mostaru.

Najbolji u 2014. godini
Najbolji sportaš - Đulaga Trejić (biciklizam)
Najbolja sportašica - Iva Klepić (karate)
Najbolja momčad - HŠK Zrinjski (nogomet)
Najbolja ženska ekipa - SKK Neretva (karate)
Najbolja mlada ženska ekipa - Judo klub Borsa (džudo)
Najbolja juniorka - Delfina Tadić (karate)
Najbolji junior - Petar Zadro (džudo)
Najbolji kadet - Sanin Zukić (tenis)
Najbolja kadetkinja - Matea-Noah Medić (karate)
Najbolja mlađa kadetkinja - Stela Brkić (karate)
Najbolji mlađi kadet - Ajdin Muharemović (tenis)
Najbolji trener - Miroslav Klepić (karate)
Najbolji sportski djelatnik - Salih Grbić (karate)


Vezani članci