Made in Livno: Iz bh. grada korijene vuku mnogi poznati sportaši

Vidi originalni članak

... aktualnih reprezentativaca pa još tome dodate jednog od najboljih rukometaša svijeta, znate da tu ima puno više od puke slučajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A takvu priču upravo priča Livno, gradić od oko 10.000 stanovnika, općina iz koje korijene vuku Davor Šuker, Niko i Robert Kovač, bivši rukometaš Zvonimir Bilić, Domagoj Duvnjak, Jako Andabak, Antonio Milić, ali i novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić, pišu 24sata.

Iako su svi spomenuti karijeru, pa i život, gradili daleko od Livna, neraskidiva veza hrvatskih sportaša s ovim gradom u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine doista je vrijedna spomena.

Dalić je karijeru i život gradio preko Varaždina i Azije, no rođen je u Livnu 1966. godine, a njegov brat igrao je i trenirao u Troglavu iz Livna. Davor Šuker, koji je i inzistirao da Dalić naslijedi Čačića, livanjsko porijeklo vuče preko oca.

Niko, bivši kapetan i izbornik, i njegov brat Robert Kovač, rođeni su u Berlinu, no i ovaj sjajni dvojac nogometaša podrijetlom su iz livanjskog kraja. No, nije nam Livno dalo samo sjajne nogometaše i nogometne djelatnike.

Naprotiv, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ponajbolji rukometaš svijeta ima livanjske korijene. Roditelji Domagoja Duvnjaka su porijeklom iz Livna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Bilić čak je i rođen u Livnu, a s Hrvatskom je osvojio svjetsko srebro 1995. Nedaleko, 20-ak kilometara, od Livna su i Zidine, kraj iz kojeg korijene vuku Mamići, obitelj Zorana i Zdravka pa s razlogom možemo reći da hrvatskim nogometom već godinama 'vladaju' Livnjaci - Šuker, Kovači, Mamići, a sada i Dalić...

Vezani članci