VIDEO  Zubac u finalu, Bogdanovića čeka reprezentativno ljeto

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Najbolja momčad lige u regularnom dijelu nije uspjela ući u finale konferencije. Utah Jazz završava sezonu nevjerojatnim porazom u šestoj utakmici protiv Clippersa koji su slavili sa 131:119 iako su u jednom trenutku gubili s 25 koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su odigrali nevjerojatno drugo poluvrijeme na krilima Terancea Manna koji je odigrao utakmicu života i postao neočekivani junak LA-a. Mann je dobio veliku minutažu nakon ozljede Kawhija Leonarda, a ovdje je odigrao kako nitko nije očekivao.

Nakon skromnog prvog dijela, u drugom poluvremenu Clippersi jednostavno nisu mogli promašiti te su to razdoblje igre dobili s nevjerojatnih 81:47.

Na početku treće dionice Jazz je vodio s ogromnih 75:50 i nekako se činilo da će serija otići do majstorice. Na sredini četvrtine Jazz je i dalje imao 21 poen viška, no onda kreću Clippersi, rade seriju 21:2 i vraćaju se u utakmicu.

Jednostavno im se sve otvorilo, nisu mogli promašiti i što god je Jazz napravio, nije mogao držati korak s Clippersima. Samo u drugom poluvremenu LA je šutirao iz igre 30/42 od čega čak 14/19 za tricu. Mann je u trećoj dionici ubacio 20 poena i pokrenuo je veliki preokret.

Susret je završio s 39 poena (7/10 za tricu), Paul George dodao je 28 poena, devet skokova i osam asistencija, a Reggie Jackson 27 poena i deset asistencija. Ivica Zubac igrao je malo, tek šest minuta za vrijeme kojih je ubilježio samo jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani Donovan Mitchell ubacio je 39 poena (9/15 za tricu) uz po devet skokova i asistencija. Po 21 poen dodali su Royce O'Neale (deset skokova) i Jordan Clarkson. Bojana Bogdanovića čeka, nadamo se, reprezentativno ljeto, a ovdje je za 35 minuta ubacio 14 poena (1/3 za dva, 4/8 za tri poena) uz četiri skoka.

Vezani članci