Zadar svladao Cibonu, Široki Primorka ostao sam na začelju

Vidi originalni članak
...posljednje momčadi na ljestvici, iznenadili su u susretu 22. kola regionalne lige Cibonu s 59:53 (9:19, 15:7, 17:14, 18:13).

U vrlo nervoznoj utakmici punoj pogrešaka i promašaja, Zadar je stigao do prve pobjede nakon devet uzastopnih poraza u ABA ligi, kojom je pobjegao s posljednjeg mjesta, dok je Cibona oporazom zakomplicirala situaciju oko prolaska na završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulasku u zadnju minutu domaćini su imali prednost 57:53 nakon što je Blassingame pogodio tricu, no potom je upisao dalekometni promašaj, a u sljedećoj prilici blokirao ga je Sobin. Na kraju je Zadar i sa samo dva od četiri pogođena slobodna bacanja Lyonsa i Lawrenca u samoj završnici došao do pobjede.

Zadar je skupio 17 napadačkih skokova, pokazavši veću želju, što mu se na kraju isplatilo, jer je nadoknadio loš ulazak u utakmicu, zbog čega je Cibona nakon prve četvrtine imala 10 koševa prednosti.

Najbolji kod pobjednika bio je Lyons sa 17 koševa, pet skokova i tri dodavanja, a 10 poena i sedam skokova skupio ie Sobin. Kod Cibone 18 je ubacio Šarić, dodavši tome i čak 16 skokova. Pratili su ga Blassingame s 12 te Siriščević s 11 ubačaja.

U subotu na Pecari od 19 sati Zadar gostuje Širokom Primorci. U prvom susretu ovih dviju momčadi Zadar je slavio pobjedu 77:69.

abcportal.info

Vezani članci