Široki i Zrinjski u tijesnoj utrci za povoljan rasplet

Vidi originalni članak

Ovoga puta će za plasman među najboljih pet ekipa Lige 12, a potom i u Ligu 6 (gdje ih čeka ABA ligaš Igokea iz Aleksandrovca), morati prvenstveno večeras savladati Mladost iz Mrkonjić Grada. U slučaju da se na kraju nađu u krugu nekoliko momčadi s jednakim brojem bodova, Širokobriježani su u prednosti jer negativan međusobni skor imaju samo sa Zrinjskim. Jesenas su, međutim, u Mrkonjić Gradu izgubili 58:50 i prvo će morati apsolvirati ovu prepreku kako bi bili sigurni u daljnji tijek natjecanja.
Dva kola do kraja sigurni su samo sarajevski Sparsi i trebinjski Leotar koji su dominirali tijekom čitavog prvenstva. U neizvjesnosti su ostale momčadi koje će tražiti svoje mjesto u Ligi 6, odnosno Široki, tuzlanska Sloboda, Zrinjski, Kakanj, dok teoretsku šansu za plasman u nastavak borbe za titulu prvaka Bosne i Hercegovine imaju čak i momčadi Građanskog iz Bijeljine te Mladosti. Konačni rasplet će ipak biti jasan tek po okončanju prvog dijela prvenstva, odnosno tek idućeg vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mjesto među najboljih pet i plasman u Ligu 6 traže i košarkaši mostarskog Zrinjskog koji imaju priliku dosta toga riješiti eventualnom pobjedom u Sarajevu protiv Bosne koja ima samo teoretsku šansu za ostankom u Ligi 12. Plemići će biti oslabljeni neigranjem Mihaila Sekulovića koji je bolestan, dok je za nastup upitan Ivan Jurković. U rosteru neće biti ni mladi Marin Gilja i Stipe Planinić.

Uzbuđenja neće nedostajati ni u borbi za ostanak gdje su trenutačno na pozicijama koje vode u niži rang zenički Čelik i sarajevska Bosna. Osim njih u opasnosti da ispadnu iz lige su i bilećki Heo te momčad Varde iz Višegrada.

Dnevni list

Vezani članci