Partizan ipak bio težak zalogaj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Na samom početku mala svečanost kada je Predrag Mikulić sportski direktor kluba uručio Monografiju Širokog Brijega treneru gostiju Vujoševiću. Široki je u prvom poluvremenu igrao dobro. Od samog početka dosta disciplinirano u obrani i sa dobrim šutom. Posebice je bilo odlično na samom početku, dvije trice Špralje i Štembergera su otvorile utakmicu a Grgat je povećao iz igre. Tada je Široki igrao organizirano, disciplinirano i čvrsto. Trener Vlašić je iznenadio kolege na suprotnoj strani ali i dobar dio gledatelja početnom postavom u kojoj je igrao i mladi Ivan Ramljak. Koji je odlično odigrao, smirio je ofanzivne igrače Partizana te dosta dobro reagirao u obrani upravo njegovim koševima Široki j enapravio i prvu osjetniju prednost 13-6. Igrači iz Beograda su na početku dosta griješili tako da su domaći igrači strpljivo skupljali koševe i dvije minute prije kraja prve četvrtine Mason je pogodio tricu i Široki je vodio 18:7. A do kraja su Širokobriježani uspjeli sačuvati stečeno i prvi period rješiti u svoju korist 22:12. Široki je nadskako "gromade" u Partizanovoj ekipi 11:9

 U drugi period Partizan ulazi nešto ozbiljnije prvo koševima Marića i Rašića smanjuje na 22:14, Široki se vraća preko Ramljaka. U tim trenutcima se igračiPartizana približuju na zaostatak od četiri koša (24:20) no Puljko u dva napada postiže dvije trice te dodatno bacanje i opet diže osjetno prednost na stranu domaćih. Ali onda neobjašniv pad u periodu od 15-18 minute, Partizan se potpuno vraća u igru te smanjuje, na poluvrijeme se otišlo ipak sa prednošću Širokog 34:31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U nastavku domaći potpuno staju, obrana gostiju iz Beograda zonom zaključava prilaze svom košu. Širokom staje šut, a dosta se griješi u protoku lopte. Dok su domaći griješili gosti su prvo preko Marića prešli u vodstvo a daljnim srljanjem domaćina potpuno preokrenuti utakmicu na svoj mlin te na kraju sasvim zasluženo i pobjedili. Previše srljanja te loših reakcija domaćih a rezultat je jako malo postignutih koševa, neuobičajno malo. Partizan je to znao iskoristiti i na kraju rutinski slaviti.

Široki HT Eronet- Partizan 48:63 rezultat po četvrtinama (22:12, 12:19, 8:19, 6:13)

U idućoj utakmici Širokobriježani dočekuju Cibonu u srijedu  23.12.2009 u 20:00 u GSD Pecara.

hkk.siroki.net

Vezani članci