FOTO/VIDEO  NBA liga: Novogodišnja noć ponudila nam je hrvatski derbi

Vidi originalni članak
Novogodišnja noć na NBA parketima ponudila nam je hrvatski derbi. S jedne strane za Philadelphiju 76ers nastupio je Dario Šarić, dok je s druge strane dres bolje Phoenix Sunsa branio Dragan Bender.
Slavili su na kraju košarkaši Phile i to ponajviše zahvaljujući Dariju Šariću koji je sa stilom zatvorio staru godinu u NBA ligi. Nakon što je prije dva dana nosio svoju momčad do trijumfa nad Denverom, isto je noćas ponovio i protiv Phoenixa.

U pobjedi Sixersa nad Sunsima rezultatom 123:110, hrvatski reprezentativac postigao je 27 poena, čime je izjednačio ovosezonski rekord kojeg je postavio prije dva tjedna protvi Bullsa. Za pola sata na parketu gađao je sjajnih 9/13 (69%) za dva te fantastičnih 4/5 za tri (80%) i pogodio svih pet bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dario je tome dodao četiri skoka, dvije podijeljene lopte, tri osvojene, blokadu i četiri izgubljene.

Šariću je ovo treća uzastopna utakmica na kojoj je postigao 20 ili više poena i sedma ukupno ove sezone.

Kod Sunsa je niz mečeva na kojima je zabio dvoznamenkasti broj produljio na 16. To mu je druga najdulja takva serija otkako je došao u NBA. Prošle sezone razvukao ju je na 22 utakmice.

U istoj utakmici, Dragan Bender odigrao je 22 minute za Phoenix, ubacio je tri poena (1/3, trica 1/1), dodao je dvije asistencije i izgubljenu loptu.

Dobru novogodišnju večer imao je i Bojan Bogdanović iako je njegova Indiana upisala poraz od Minnesote, rezultatom 107:90. Hrvatski reprezentativac igrao je 21 minutu te upisao 13 poena (4/7 šut za dva, 3/6 trica, 2/2 slobodna bacanja) te tome dodao jedan skok, dvije asistencije i osvojenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakersi izgubili su u Houstonu rezultatom 148:142 nakon čak dva produžetka. Ivica Zubac bio je u sastavu, ali nije dobio minutažu.

Vezani članci