FOTO/VIDEO  NBA liga: Čudesni LeBron opet spasio Cavse

Vidi originalni članak
Cleveland Cavaliersi izjednačili su seriju u finalu Istočne konferencije pobjedom protiv Boston Celticsa na svom terenu. Do 3-3 su Cavsi stigli nakon 109-99 pobjede u kojoj je LeBron James ponovo pokazao zbog čega je jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

James je s 46 poena u isto toliko minuta provedenih na parketu odveo svoju momčad do majstorice u bostonskom TD Gardenu Cavsi te tako barem zasad spriječio svoje prvo ispadanje u playoffu još od 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron je odigrao nevjerojatnu utakmicu u kojoj mu je samo jedna asistencija nedostajao za triple-double (11 skokova), a tri poena nedostajala su mu za novi vlastiti rekord u playoffu.

Za pobjedu Clevelanda ključnom se pokazala druga četvrtina, koji su dobili s 34-18. U zadnju četvrtinu su ušli sa deset koševa prednosti i niti u jednom trenutku nisu dopustili Bostonu da im dođe na manje od sedam poena zaostatka.

Ovaj put mu je pomogao George Hill s 20 postignutih koševa, no ostao je bez jednog od najboljih suigrača Kevina Lovea već u prvoj četvrtini kada se ovaj sudario s Tatumom. Love navodno neće igrati u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bostonu kada će pasti odluka o finalistu.

U ekipi Bostona Terry Rozier ubacio je 28, Jaylen Brown 27, a Jayson Tatum 15 koševa.

LeBron je po sedmi puta u ovogodišnjem doigravanju premašio granicu od 40 poena čime se izjednačio s legendarnim Michaelom Jordanom, koji je to ostvario 1989. godine. Rekorder je Jerry West, koji je 1965. godine osam puta ubilježio 40 ili više poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci