FOTO  Marin Gilja: Kao dijetetu Zrinjskog želja mi je vidjeti Ultrase na tribinama u subotu

Vidi originalni članak
Več dugo vremena jedna košarkaška utakmica ne izaziva pozornost kao ova, a mi smo o njoj i o ovoj sezoni porazgovarali sa mladim Marinom Giljom koji dobija sve veću minutažu u Zrinjskom.

Za početak možeš li nam reći da li si zadovoljan igrama Zrinjskog u ovoj sezoni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ove sezone ja osobno sam kao i svi u klubu zadovoljan igrama. Od samog početka smo uhvatili dobar ritam i nastavili seriju dobrih igara koje smo imali u pripremama i taj niz smo nastavili i u prvanstvu. Osobno se nadamo još boljim igrama. Od samog početka trener Hrvoje Vlašić je organizirao i postavio igru na najbolji mogući naćin u skladu našim mogućnostima i spremom.

Opći je utisak da odlično koristiš minutažu koju dobijaš. Što nam možeš reći o svojoj formi?

Što se tiče samog mene igrom i minutažom sam poprilično zadovoljan, međutim osobno mislim da uvijek može bolje.  Nadam se da ću u narednom periodu opravdati očekivanja trenera, a ja ću nastojati  biti što profesionalniji i pružati maksimum u trenažnom procesu.

Svojim potezima u nekoliko navrata dizao si publiku na noge. Kakvi su osjećaji kada te tako podržavaju navijači?

Kao igrač imam cilj i obvezu da što bolje  igram i shodno tome dajem najbolje što mogu. Kao što ste rekli vidim da to i publika prepoznaje i veoma je lijepo čuti aplauz domace publike upućen meni. To mi daje snagu i dodatni motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možeš li nam malo pokomentirati veliku pobjedu protiv Sparsa?

Možda je krajnji rezultat iznenađenja, ali naša pobjeda nije  veliko iznenađenje jer su svi igraci igrali na velikom nivou i tako postavili odskočnu dasku za nastavak sezone. Mislim da je ključ pobjede bio u poštivanju našeg zajedničkog dogovora s trenerom oko načina igre.

Slijedi Bosna. Za kraj neka poruka i poziv navijačima?

Ne bih imao ništa specijalno za reći nego da pozovem navijače nam se pridruže i da zajedno idemo kroz sezonu i mislim da bi više navijača na tribinama nama ko ekipi  to biti dodatni motiv i olakšanje. Prema tome pozvao bih sve ljubitelje košarke na utakmicu u subotu u kojoj nam slijedi borba za prvo mjesto. Meni kao djetetu Zrinjskog bila bi želja vidjeti Ultrase najvatreniju navijačku skupinu na ovim prostorima na tribinama u subotu.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci