Leteći Mostarac Bojan Bogdanović: Prije odlaska u NBA ligu želim učiniti nešto veliko s Fenerom

Vidi originalni članak
Sve to je bio Bojan Bogdanović u 2013. godini. I uvjerljivo najbolji hrvatski košarkaš.

- Nije bila loša - smješka se Bogdanović dok u Pireju čeka okršaj s prvakom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Iako je moglo biti i puno bolje. Da je Fenerbahče, recimo, osvojio naslov prvaka Turske. Tada bih mogao reći da je gotovo savršena.

Ili da je u Sloveniji osvojena medalja...

- Reprezentacija je napravila maksimum i baš zbog toga ću 2013. pamtiti po rezultatu s Eurobasketa.

O sebi nije pričao, što dovoljno pokazuje koliko je motiva u ovom Mostarcu. Kod njega nikad nije bilo sporno hoće li zabiti, no, Bogdanović želi zabijati za momčad, koja pobjeđuje. Pa će tako iz prošle godine izdvojiti tri pobjede.

- Pamtit ću finale Kupa protiv Galatasaraya i pobjedu pred njihovim navijačima. Dalje, nikad neću zaboraviti četvrtfinale Eurobasketa, ne samo zbog pobjede nad Ukrajinom, već i zbog velikog broja naših navijača u Stožicama, atmosferu kakvu sam prvi put doživio u reprezentaciji. I na kraju bih izdvojio utakmicu iz Pionira kad smo dobili smo Partizan, a ja sam odigrao dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo to riješili, nastavljamo s "novogodišnjim željama". Što u 2014. želi Bojan Bogdanović?

- Prije svega ostati živ i zdrav.

U pravu je, ostalo će doći samo po sebi. No, vrhunski sportaš mora imati zdravu sportsku ambiciju...

- Najveća želja mi je plasman na Final Four Eurolige jer tamo nikad nisam bio. Želim da osvojimo kup i prvenstvo Turske jer Fenerbahče to može, dovoljno smo kvalitetni. I onda na ljeto napraviti još jedan dobar rezultat s reprezentacijom. Ako se za Svjetsko prvenstvo okupimo svi, a bit će nam ovo već treća godina u istom sastavu s Jasminom Repešom kao izbornikom, onda u Španjolskoj možemo napraviti dobar rezultat. Iskreno, ne znam što to konkretno znači u smislu rezultata, ali znam da možemo biti dobri.

Ljeto bi moglo biti vrlo uzbudljivo za Bojana Bogdanovića. U posljednjoj je sezoni ugovora s Fenerom, u NBA ligi prava na njega drže Brooklyn Netsi, koji su ga htjeli dovesti još ljetos, pa se nameće zaključak da će 2015. dočekati "preko bare".

- Rano je, puno prerano - odmah se uozbiljio.

- Stvarno ne znam hoće li se to dogoditi na ljeto, ali znam da bih prije odlaska u NBA ligu volio osvojiti nešto s Fenerom. Nešto veliko. Ne žuri mi se nigdje, sad imam i velikog trenera u Željku Obradoviću, dobro mi je u Istanbulu... Zaista ne razmišljam o odlasku u NBA.

Zato razmišlja o Euroligi. Fenerbahče otvara Top 16 utakmicom kod Olympiacosa, koji je ove sezone doživio tek jedan poraz, onaj u polufinalu Kupa od Panathinaikosa na gostujućem terenu.

- Neke mi stvari nisu jasne. Pazite, mi kao prvi u skupini prvog kruga otvaramo Top 16 gostovanjem kod prvaka Europe, pa nam dolazi Barcelona. Ispada da bi bilo bolje da smo završili na drugom mjestu.

jutarnji list

Vezani članci