FOTO/VIDEO  Jedna od najvećih 'pogrešaka' Los Angeles Lakersa: Ivica Zubac

Vidi originalni članak
Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu Los Angeles Clippersa, s kojima će u travnju po prvi put zaigrati u doigravanju NBA lige. Clippersi su slavili protiv Memphisa 113:96, a Zubac je za 21 minutu na parketu upisao 13 poena i četiri skoka, uz šut iz igre 6-7.

Potez utakmice pripao je upravo njemu, nakon što je sredinom druge četvrtine brutalno zakucao jednom rukom i podigao Staples Center na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAKUCAVANJE IVICE ZUPCA

Zubac ni ovog proljeća ne bi vidio NBA playoff da nije bilo Los Angeles Lakersa i njihovog, sada to već možemo bez ikakve dvojbe reći, glupog poteza. Podsjetimo, Zubac i Michael Beasley trejdani su 7. veljače u Clipperse, a u zamjenu je u Lakerse stigao malo poznati Mike Muscala.

Zubac je do sada startao svakoj od 21 utakmice u dresu Clippersa, te je u prosjeku na parketu provodio 19.7 minuta. Na prosjeku je od 8.9 poena, 7.7 skokova, 1.6 asistencija i 0.9 blokada po susretu. Osim toga ima šut iz igre na 52 posto.

Zanimljiva je priča zapravo kako je Zubac stigao u LA Lakerse, a nju je otkrio izvršni direktor LA Clippersa, ali i bivša legenda Lakersa, Jerry West.

"West nije mogao vjerovati kako je uspio dovesti Ivicu Zupca, a to je otkrio prijateljima na večeri nakon zatvaranja prijelaznog roka. Nije mislio da bi ga Lakersi dali, pa je ostao šokiran kada ga je Magic Johnson nazvao i ponudio Zupca u zamjenu za Muscalu. West nije ni sekunde dvojio, a kada je to ispričao za stolom, svi su počeli umirati od smijeha", ispričao je za ESPN jedna od osoba koje je svjedočila cijelom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerry West je 40 godina proveo u Lakersima, prvo kao igrač, kasnije trener i generalni menadžer, a proteklih dvadeset godina iskristalizirao se kao jedan od najboljih izvršnih direktora u NBA ligi.

 

Vezani članci