IZ OSOBNIH RAZLOGA Mostarac napustio klupu Gorice

Sportske novosti
Vidi originalni članak

Josip Sesar nije više trener košarkaša Gorice, koje je unazad tri sezone ustabilio među četiri najbolje hrvatske momčadi. Sesar nije otputovao s momčadi u Austriju, gdje Gorica danas igra četvrto kolu Ale Adria Kupa protiv Klosterneuburga, a nije vodio momčad niti u proteklom kolu istoga natjecanja, na gostovanju kod Spšski Rytiera. U međuvremenu je, doduše, bio na klupi ovoga kad je Gorica u HT Premijer ligi svladala Furnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesar je sam zatražio prekid suradnje, iz kluba se može doznati kako je Sesar donio ovu odluku iz osobnih razloga, a vjerojatno je svemu pomalo kumovalo i zasićenje. Sesar je Goricu vodio u sezonu 2015./16, a onda je pauzirao jednu sezonu na klupi velikogoričkog kluba, da bi od 2017. godine ponovno postao trener i do danas je Goricu postavio kao trajnu vrijednost hrvatske košarke, a pod njegovim vodstvom je Gorica skidala sve najbolje hrvatske klubove, Cibonu, Zadar, Split...

Uoči ove sezone iz Gorice su otišli ponajbolji igrači, Lovro Mazalin, Krešimir Ljubičić i Ivan Majcunić, a proračun je klub smanjen, pa se nisu mogla dovesti adekvatne zamjene. Gorica je nakon devet odigranih kola u HT Premijer ligi na omjeru 5-4 i dijeli peto mjesto, dok je u Alpe Adria Kupu na omjeru 2-1 i ima dobre izglede za proboj u četvrtfinale.

Momčad Gorice u Austriju će odvesti dosadašnji pomoćni trener Božo Radoš, a hoće li on ostati i trajno rješenje na klupi, pokazat će sljedeći dani.

Josip Sesar je u posljednje vrijeme bio opcija za klupe svih naših najboljih klubovima, bio je u pregovorima i sa Zadrom i sa Splitom, a Cibona je uvijek tu negdje kao opcija. Kako je od ovog trenutka bez kluba, vrlo je izvjesno da će trener koji za mandata u Gorici bio proglašavan i trenerom godine u Hrvatskoj, vrlo brzo dobiti novu ponudu...

Vezani članci