Hrvatsku nokautirala 'razbijena' BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Sa spoznajom da pobjedom protiv BiH osigurava plasman u drugu fazu, Hrvatska je u prvom poluvremenu izgledala kriminalno. Štimalo je tek u napadu u prvoj četvrtini kad su protiv nepostojeće suparničke obrane Draper i Simon pogodili trice, a razigrali se Bogdanović i Tomić.

No, Hrvatska nije mogla obraniti baš ništa. Teletović je odmah u startu stavio dvije trice preko Žorića, a u osmoj minuti već bio dvoznamenkast ali imao i dvije osobne. Dvije reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu lakoćom dolazeći do poena, a samo jedna izgubljena lopta na svakoj strani dovoljno govori o neagresivnosti u obrani na obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teletović je do kraja prve četvrtine imao 15 poena bez promašaja, dionica je završila 28:28, a BiH je iz igre ubacila 65 posto šuta. Bilo je samo pitanje hoće li prije stati raznovrsni hrvatski napad ili Teletović, no dogodilo se i jedno i drugo.

Zvijezda bh.reprezentacije je u drugoj četvrtini stavio samo dva bacanja, ali je BiH svejedno bila u prednosti jer je napad Hrvatske bio neprepoznatljiv. Markota i Rudež su nanizali promašene šutove, petorka sa Stipčevićem na playu teško dolazila do koša, dok je Popović bio vidno nervozan. Malo nas je bunila i zonska obrana koju je BiH pokazala u dva navrata, a kad su se ne parket vratili Tomić, Bogdanović i Draper, već su bili van ritma u kojem su bili na početku.

Tako je BiH na poluvremenu imala 43:36, no Draper i Bogdanović su zaostatak anulirali u samo 56 sekundi treće četvrtine. Ali vrlo brzo su Đedović i Domercant vratili BiH u prednost, a kako smo promašili 14 uzastopnih trica okrenuli su na zonsku obranu na koju opet nismo imali rješenja. U međuvremenu se raspucao Domercant i prvi put doveo BiH do +9 (58:49). Popović je potom stavio dvije trice ali i Domercant je stavio dvije do kraja četvrtine.

U četvrtoj je Draper smanjio na 65:61, ali potom je krenula bh-serija 10-0. Joke Vranković je samo bespomoćno gledao kako Domercant i Teletović pogode sve što šutnu na koš dok je Tomić sjedio na klupi s tri penala. Markota je šutirao trice i promašio svih 7 pa se Hrvatska našla u minusu od 15 poena (76:61) u 34. minuti.

Popović, Bogdanović i Tomić su sa šest vezanih koševa smanjili na -9, ali je nakon timeouta Ikonić ubacio tricu nakon čega više nismo prišli ispod 10 razlike. Pred kraj je bilo i 17 razlike (90:73).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je trica gađala 13/29. Teletović je zabio 26 uz 9 skokova, Domercant ubacio 23 uz 7 skokova. Tomić je ubacio 23, Bogdanović 16, Simon 11, a Popović svih svojih 10 u drugom poluvremenu.

izvor: kosarka.hr

 

Vezani članci