HKK Zrinjski: Za mjesec dana ćemo imati tim kakav želim

Vidi originalni članak
...a momčad je trenutačno u rezultatskom zaostatku (skor 3-5) i s novim trenerom Senadom Muminovićem će se pokušati vratiti u pobjednički ritam.

Bivši trener tuzlanske Slobode i osječke Darde je na svom debiju vodio Plemiće do domaćeg trijumfa protiv posljednjeplasiranog Radnika iz Bijeljine (87:53). Protivnik je to koji je zasad ipak daleko najlošija ekipa natjecanja (0-8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ipak je bilo vrlo teško ući u meč s ekipom koju ne poznaješ. Treba vremena dok upoznam svakog pojedinog igrača i njihove mogućnosti. Sreća je da smo dobro otvorili meč, a protivnik se vrlo brzo predao. U svemu tome vidjelo se i dosta nedostataka momčadi, najviše u igri pod košem. Nedostaje nam jedan klasični centar i to bi trebali riješiti, komentirao je Senad Muminović.

On je i ranije istaknuo kako Zrinjski treba centra i razigravača koji bi rasteretio iskusnog Vedrana Princa.

- Najviše ipak mislimo o centru, angažirali smo se da vidimo tko bi mogao biti to rješenje u periodu kad je teško pronaći pojačanje, kazao je Muminović.

Već pri dolasku najavio je promjene u igri, posebno u obrambenom dijelu.

- Za mjesec dana bi ova momčad trebala ući u moj sustav s agresivnom obranom. Nažalost, skučeni smo s terminima za trening u dvorani Bijeli Brijeg u ovom periodu kad nam najviše trebaju, a zbog održavanja turnira u malom nogometu. Nastojat ćemo se što prije naviknuti jedni na druge, trebam upoznati svakog pojedinog igrača, kako bi ih onda maksimalno iskoristili na terenu, pojasnio je Muminović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zasad je rano da se sve sprovede u djelo, momci pokušavaju, ali kad dobiješ pet - šest novih akcija stvori se određena konfuzija. Prvi korak smo napravili, idemo dalje, dodao je.

Pravi izazov će njegova momčad imati u subotu (19 sati) protiv Leotara u Trebinju.

- Leotar je dobra ekipa, protiv Sparsa su u prošlom kolu trebali pobijediti. Imaju iskusne igrače, ali mi se nećemo predati. Idemo dati sve od sebe i vidjeti jesmo li sposobni pobjeđivati u gostima. To će nam svakako trebati ukoliko želimo u Ligu 6, zaključio je Senad Muminović.

Kevin Brown je upitan zbog ozljede Ahilove tetive, dok bi ostali igrači trebali biti na raspolaganju struci.

Dnevni list

Vezani članci