HKK Zrinjski:Plemići u teškoj startnoj poziciji Lige za ostanak

Vidi originalni članak
...uoči starta Lige za ostanak još nije na željenoj razini, ali ipak sigurno povoljnije nego je bilo prije samo desetak dana.

Minutažu su posljednjeg vikenda upisali roviti Kevin Brown i Ljubo Šamadan, dok je Vedran Princ bio u zapisniku, ali još bez nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Princ se vratio u trening, Šamadan je zaliječio ozljedu, dok Brown ima ozljedu stopala i još ne znamo na čemu smo. Imamo prilično neriješenu situaciju jer ti košarkaši još trebaju uhvatiti formu, a vremena nemamo. S Nemanjom Bezbradicom (potpisao za talijanski Varese, op.a.) smo prekinuli ugovor i ostali bez centra. On jednostavno nije igrač koji je prihvatio obveze. Stigao je kao pojačanje, ali nije pokazao volju i želju da nam pomogne, kazao je trener Zrinjskog Senad Muminović.

Protiv Sparsa su prekinuli negativan niz od tri poraza.

- Odigrali smo rasterećenu utakmicu, rezultatski nevažnu i pobjedom pokušali psihološki podignuti ekipu gdje su mladi igrači donijeli dosta energije u obrani. To nam je dodatni motiv i poticaj za igranje Lige za ostanak, govori Muminović.

Zrinjski i Radnik su najugroženiji u borbi da izbjegnu posljednje dvije pozicije jer Sloboda i Građanski imaju po pobjedu više, a Student i Bošnjak po dvije.

- Moramo prvo hitno reagirati kako bi angažirali novog centra pa možda i razigravača, a i poslije toga nemamo puno vremena kako bi se oni uklopili u igru tima. Igramo deset utakmica u ubrzanom ritmu srijeda - subota i stvarno imamo težak zadatak pred sobom, upozorava Muminović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da klubu ni raspored nije išao na ruku jer tri od uvodne četiri utakmice igraju u gostima. Krenut će u natjecanje gostovanjem Bošnjaku, slijedi domaći meč s Građanskim, pa dvoboji sa Slobodom i BN Basketom u gostima.

- Smatram da svoje šanse imamo, optimist sam. Računica je da moramo kući dobiti sve utakmice te jednu ili dvije u gostima. Imamo dosta motiva i želje da to i ostvarimo, zaključio je Senad Muminović.

Dnevni list

Vezani članci