HKK Široki Wwin-KK Olimpija 80:83

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Prve dvije četvrtine igrala se egal utakmica i obje momčadi nisu uspijevale napraviti veću razliku. Prva četvrtina okončana je rezultatom 17:17, da bi ubačajem sa zvukom sirene gosti na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti 39:41.

Nakon odmora Široki kreće furiozno serijom od 8:0. Odličnom obranom zatvorili su prilaze svome košu i laganim rješenjima u napadu do kraja treće četvrtine Široki je imao prednost od +16 (66:50). Već tada su mnogi u dvorani počeli slaviti novu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tako nisu mislili gosti iz Ljubljane, ali ni suci koji su ‘zakomplicirali'.posljednju četvrtinu. Do tada, najboljem pojedincu na parketu Planiniću su najprije u napadu svirali diskutabilnu četvrtu osobnu, da bi nedugo zatim dobio i petu, isključujuću kada je blokirao napad Ljubljančana. Planinić je iznenađeno reagirao na tu odluku, pa mu je Saša Maričić svirao i tehničku. Koševima iz bacanja i trojkom Blažića gosti dolaze do izjednačenja 73:73, a u posljednju minutu se ušlo također neriješenim rezultatom 76:76.

U posljednjoj minuti domaći nisu uspjeli konsolidirati redove, a gosti su sigurnim bacanjima stigli do pobjede, nakon što su posljednju četvrtinu, u kojoj je Široki prokockao +16, dobili rezultatom 14:33.

U redovima domaćih istaknuli su se Planinić s 20, Šutalo 19 i Barać 13 poena, dok je goste do pobjede vodio Jaka Blažič sa 31 poenom, Prepelič je dodao 13, a Baynes 12.

ABCportal.info

Vezani članci