HKK Široki Primorka -MTZ 67:63

Vidi originalni članak
. I to na najbolji mogući način. Momčad Jakše Vulića je velikom borbenošću i agresivnošću nadoknadila -21 koš razlike, izborila produžetak i na koncu slavila veliku i važnu pobjedu 67:63 (14:17, 7:22, 19:7, 14:8, 13:9).

I Široki Primorka i MZT Skopje su u grču odigrali utakmicu u kojoj smo tek u dramatičnoj završnici dobili pobjednika. Gosti iz Skopja su otvorili utakmicu vodstvom 0:4 i praktički tijekom cijele prve četvrtine održavali tu razliku. Uvodnih deset minuta riješili su u svoju korist 14:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini na terenu je postojala samo jedna momčad. MZT je serijom 0:14 otvorili drugu četvrtinu. Odličnom igrom u obrani su u potpunosti zaustavili domaćina. Tek u sedmoj minuti druge četvrtine Široki je preko Rikića postigao prve koševe iz igre. U samoj završnici poluvremena gosti su imali velikih +21 (18:39). Tricom Bilinovca za 21:39 završeno je poluvrijeme.

Iako su, zasigurno, rijetki očekivali da će se Široki vratiti, momčad Jakše Vulića je u nastavku lagano topila prednost. Široki se Makedoncima suprotstavio agresivnom obranom i velikom borbenošću. Iz minute u minutu se topila prednost MZT-a. Jones, Buva, Opačak i Rikić su pogađali ključne koševe. U velikom naletu domaćina, ''suprotstavio'' im se i slovenski sudac Matej Boltauzer koji je svirao nekoliko diskutabilnih situacija u korist gostiju. Na -6 (40:46) svirao je prekršaj u napadu za Široki. Umjesto prekršaja na Jonesu, ovaj Slovenac je dosudio tehničku za klupu Širokog.

No, petorka Buva, Bošnjak, Opačak, Jones i Petrović su nakon toga stisnuli još jače i konstantno puhali za vratom gostima u posljednjoj četvrtini. Svi u dvorani su očekivali konačnu prijelom na stranu svojih ljubimaca. Na 58 sekundi do kraja Buva je pod prekršajem pogodio za prvo izjednačenje Širokog u utakmici. Do kraja utakmice nije bilo koševa, Jones je pokušao ulaskom pod obruč pogoditi, ali je njegov pokušaj izmigoljio iz obruča. Regularni dio je završio bez pobjednika 54:54.

Tek u prvoj minuti produžetka domaćini su prvi put imali vodstvo na utakmici. Rikić je pogodio za 56:54. Igralo se s puno nervoze i grešaka na obje strane, pogotovo ako se dodaju neke sudačke diskutabilne presude. Ipak u samoj završnici se domaćini bolje snalaze i dolaze do velike pobjede. Pobjede koja, nadamo se, donosi bolje vrijeme...

Široki Primorka - MZT Skopje Aerodrom 67:63 (14:17, 7:22, 19:7, 14:8, 13:9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIROKI PRIMORKA: Vragović 7, Babić, Katić 2, Mikulić, Petrović 5 (9 sk), Bilinovac 3, Kaštropil, Bošnjak 6, Jones 15, Buva 14 (14 sk), Rikić 11, Opačak 4.
MZT SKOPJE AERODROM: Sinovec 7, Markovski 3, Kostoski 6, Stajić, Lučić 18 (5 sk), Stojanovski 4, Gečevski 12, Mladenovski, Čekovski 4 (5 sk), Otašević 6, Reynolds, Davis 3.

abcportal.info

Vezani članci