Euroliga: Ante Tomić igrač ožujka

Vidi originalni članak
Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Tomić drugi je mjesec zaredom proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Eurolige zbog svojih odličnih igara u dresu Barcelone čime je postao prvi igrač u 10-godišnjoj povijesti ovog izbora koji je uspio ponijeti taj naslov dva puta u istoj sezoni.

Barcelona je ponajprije zahvaljujući Tomiću nastavila svoj pobjednički niz u TOP-u 16 i tijekom ožujka, te je katalonski sastav s omjerom 12-0 već dva kola prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini E i time što lakšeg suparnika u četvrtfinalu u kojemu će imati i prednost domaćeg terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su njegove brojke u ožujku dosta slabije no u veljače, razlog tomu je što je na parketu provodio 25 posto manje vremena. Za prosječno 22 minute provedene u igri Tomić je u četiri dvoboja u ožujku postizao 14.0 koševa i 8.0 skokova, a njegova je momčad redom pbojeđivala Fenerbahce Ulker 93-73, Olympiakos 70-58, Unicaju 77-71 i Panathinaikos 84-62.

Tomić je bio proglašen za MVP-a i u veljači kada je u tri utakmice prosječno ubacivao 22.0 koša, imao 9.3 skokova i sjajan šut iz igre od 74 posto.

Hina

Vezani članci