Cibona preokretom do pobjede protiv Širokog

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Tricama Šutala i Rozića otvoren je susret između momčadi koje su u prethodnih pet kola ostvarile po dvije pobjede. Gotovo cijela prva četvrtina prošla je u vrlo izjednačenoj igri, da bi se gosti ubačajima Baraća i Vragovića odlijepili u posljednjoj minuti na 20:24.

Košem Žižića u 14. minuti Cibosi su se primakli na minus jedan (28:27), ali je nakon toga uslijedila serija Širokog 7:0 (Ramljak, Rikić, Šutalo) za 35:27. Mršićeva je momčad do odmora uspjela prepoloviti zaostatak (41:37), iskoristivši pritom i činjenicu što nijedan od tri pokušaja gostujuće trice u završnici perioda nije pogodio cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibosi su tricama Rozića i Marčinkovića stigli su nakon dugo vremena do izjednačenja (43:43), no Široki se opet odvaja i sve do kraja treće četvrtine stalno drži prednost od sedam-osam poena (55:48).

Preokret u korist Cibone donijeli su Marko Jagodić-Kuridža i Ante Mašić realiziravši seriju 13:3 (61:58) do 36. minute. Mršićevi izabranici nakon toga više nisu ispuštali vodstvo. Vragović ga je tricom (65:63) opasno ugrozio na ulasku u posljednju minutu, ali Žižić pogađa jedno slobodno bacanje (66:63), a na drugoj strani Peršić promašuje tricu za izjednačenje. Sve je dileme oko pitanja konačnog pobjednika otklonila trica Kusa na asistenciju Žižića za konačnih 69:63.

Najefikasniji kod domaćih, koji su igrali bez ozlijeđenog Zubčića, bili su Rozić (12p, 5sk), Jagodić-Kuridža (11p, 3sk) i Strawberry (11p, 2sk). Šakić (10p,10sk) bio je jedini dvoznamenkasti kod Širokog, a korak do ostali su Šutalo (9p, 4sk, 4as) i Vragović (9p).

Izvor: kosarka.org

Vezani članci