Cibona izborila TOP 16!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U posljednjem, desetom kolu skupine A Cibona je slavila kod kuće protiv izravnog konkurenta francuskog ASVEL-a sa 73:71, a pomogao joj je i litavski Žalgiris, koji je slavio kod turskog Fenerbahčea sa 76:68 (26:18, 20:18, 15:17, 12:18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna utakmica

Uoči posljednjeg kola, zagrebačkim Vukovima trebala je pobjeda protiv ASVEL-a od najmanje četiri koša razlike kako bi sami ovisili o sebi. U igri je bila i bilo kakva pobjeda, ali tada bi Žalgiris morao slaviti kod Fenerbahčea. Cibona nije mogla računati na ozlijeđenog kapetana Marina Rozića, a i Vedran Vukušić još nije bio spreman za cijeli susret.

U prvom susretu ovih dviju  momčadi Cibona je izgubila u Francuskoj sa 71:68, iako je tri minute prije kraja imala 11 koševa prednosti, tako da se očekivala rovovska borba.

Cibona vodila igru

Cibonaši su vrlo dobro otvorili susret i preuzeli su kontrolu igre u svoje ruke. Igrači Velimira Perasovića održavali su potrebnu prednost, a u nekoliko navrata imali su i više od deset koševa prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem treće četvrtine Cibona je pobjegla na 13 koševa prednosti, ali nije uspjela sačuvati svoju prednost. ASVEL je polako dostizao prednost Cibone i polovicom posljednje četvrtine došli su do prvog vodstva od 64:63.

Neizvjesna završnica

Ipak, u samoj završnici Vukovi rade seriju 5:0 i dolaze do vodstva 70:67. U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 71:68, a potom Bobby Dixon smanjuje na samo jedan koš zaostatka. Marko Tomas je zatim realizirao oba slobodna bacanja, a gosti su imali četiri sekunde za tricu koja bi ih odvela u produžetak, no nisu uspjeli. Prije šuta Jamont Gordon je načinio prekršaj, a Dixon je realizirao jedno slobodno bacanje.

Najbolji igrači u Ciboninim redovima bili su Tomas s 24 koša i dva skoka te Gordon sa 16 koševa i Lukša Anrić s 13 koševa. Kod gostuju najbolji je bio Ali Traore sa 16 koševa, osam skokova i dvije asistencije.

Cibona je tako izborila plasman među 16 najboljih europskih momčadi s tri pobjede i sedam poraza.

Važna pobjeda Cibone

Veika borba pod koševima

Neizvjesna završnica

hrt.hr

Vezani članci