ABA 2 LIGA: Široki poražen u Sloveniji, Sparsi izgubili na domaćem terenu

Vidi originalni članak

Oba bosanskohercegovačka predstavnika, Široki Brijeg i Sparsi, večeras su poraženi u okviru prvog kola ABA lige 2.Širokobriježani poraženi u Sloveniji od Helios Domžale (84:70), dok je Sarajevska momčad izgubila na svom terenu od Rogaške (57:72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široki Brijeg se držao prvu četvrtinu protiv Heliosa, koji je poslije povećavao svoju prednost. Na kraju su ostvarili pobjedu sa 14 poena razlike protiv bosanskohercegovačkog prvaka u utakmici u kojoj su bili favoriti.

Kraljević je ubacio 24 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Drežnjak ubacio 18 poena. Njazaslužniji za pobjedu Heliosa bili su Mahković sa 22 poena, te Konjević sa dva manje.

Rogaška je dobila tri četvrtine protiv Sparsa, a od početka je bilo jasno da će Sparsi teško opravdati ulogu favorita. Sarajevski tim dobio je samo četvrtu dionicu, no to im nije ništa značilo i poraženi su sa 15 poena razlike (57:72).

Do pobjede Rogašku je vodio Ferme sa 21 poenom, četiri asistencije i dva skoka. Lelić je dodao 16 poena, a Miličević 11. U redovima Sparsa dvocifren je bio samo Kamenjaš sa 14 poena, a po osam su dodali Strong, Klavžar i Đekić./HMS/

Vezani članci