FOTO  Bojan i Igor priznati u svijetu, ne i u rodnom gradu

Vidi originalni članak
Bezbroj puta smo pisali o sportskoj dvorani koja se gradi preko 40 godina, i bezbroj puta to nikoga nije briga. Mostar kao podneblje je mjesto gdje se rađaju veliki talenti u svim sportovima, ali nažalost i grad koji malo vodi računa o njima.

Teško je sada nabrojati sve velike sportaše koji su se vinuli iznad ovih lokalnih, a neki od njih su pri samom svjetskom vrhu u svojim sportovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mostaru danas sve djeluje po princilu lapo-lapo, pa je takvo stanje i u sportu. Da bi se pomoglo nekome s jedne , mora se pomoći i onome s druge strane tako da se ta strana ne bi ne daj Bože naljutila. Sjećamo se vremena kada je Bojan Bogdanović nastupao za Zrinjski. Već u svojoj prvoj sezoni Bojan je bio među najboljima, a njegove odlične partije privuke su čelnike velikog madridskog Reala da ga dovedu sebi.

Te godine Bojan je kao mlad košarkaš zaslužio mnogo pohvala od poznatih stručnjaka u regiji, ali to nije bilo dovoljno da ga grad Mostar ili njegov Sportski savez proglase najboljim sportašom. Slično je bilo i sa rukometašom Zrinjskog Igorom Karačićem koji je tih godina nosio dres HMRK Zrinjski.

Danas su ova dva sportaša na vrhu i o njima priča i piše čitavi svijet, ali i to izgleda nije dovoljno da im grad u kome su počeli svoje karijere dodjeli makar simbolična priznanja. Ovi vrhunski sportaši nisu nikada krili da su iz Mostara, da su svoje karijere počeli u Zrinjskom, i svakom istinskom prijatelju sporta iz Mostara treba da bude čast da su ovi izvrsni momci ponikli u njihovom gradu. Gradu bez sportske dvorane, a izgleda i bez sluha za svoje najbolje sinove.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci