Mostarskoj Borsi europsko zlato i 21 odličje

Vidi originalni članak
...osvojio je zlatno odličje na Europskom kupu (U 21) u Lignanu (Italija), na kojem je nastupilo 26 reprezentacija, a kup su uveličale i dvije velike reprezentacije sa drugog kontitnenta i to reprezentacija Argentine i Brazila.

U Zadrinoj kategoriji natjecalo se 54 natjecatelja, a do zlatnog odličja Zadro je imao 5 borbi. U 1. kolu Petar pobjeđuje predstavnika Belgije Scohier Simona, zatim u 2. kolu Talijana Aliberti Paola. U 3. kolu pobjeđuje Austrijanca Czizscek Mathias, te u polufinalnoj borbi predstavnika Brazila Cargnin Daniela. U finalnom meču Zadro je pobijedio Mađara Boros Bencea te osvojio zlatno odličje ovo velikom judo kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat još više dobiva na težini činjenicom da je ovo ujedno i jedan od najjačih judo turnira u Europi za borce do 21 godinu (Europski judo kupovi), a ima ih ukupno šest u šest različitih država i to u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Češkoj.

Napomenimo da je Petar Zadro proglašen najuspješnijim sportašem - seniorom grada Mostara za 2015. godinu, iako je još uvijek junior nastupa i u seniorskoj konkurenciji te je aktualni seniorski prvak BiH.

JK Borsa je ovog vikenda nastupio i na državnom prvenstvu za mlađu djecu i kadete, te na samom sjevero-istoku Rumunjske, u gradiću Miercura Ciuc na međunarodnom judo turniru.

Zlatnu medalju na prvenstvu države osvojila je Dragica Zovko u kategoriji djevojčica do 40 kilograma, dok su viceprvaci Jozo Zovko (U 18, -66), Mia Maksumić (U 18, -57) i Domagoj Jozeljić (U14, -50). Brončana odličja su osvojili Ivan Jozeljić, Luka Cvitković, Josipa Bošković, Jure Zovko, Petra Zovko, Marija Zelenika, Monika Zadro i Tiho Bevanda.

Na međunarodnom judo turniru u Rumunjskoj, JK Borsa je u sveukupnom poretku zauzeo 5. mjesto, a osvajači medalja su: Zlato: Aljoša Čvoro, Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji starijih), Marta Kordić. Srebro: Marta Kordić (konkurencija starijih), Marino Dugandžić. Bronza: Mario Jozeljić, Tomislav Martinović, Filip Kolobarić.

Vezani članci