Mostarska Borsa ponovno među najboljim judo klubovima u Bosni i Hercegovini

Vidi originalni članak
... već ovog vikenda proslavio se na prvenstvu države za uzraste ml.dječaka i djevojčica, te kadeta i kadetkinja.

Državno prvenstvo je održano u Istočnom Sarajevu u organizaciji judo saveza Republike Srpske, konkretnije Judo kluba "Slavija". Natjecalo se oko 350 kvalificiranih natjecatelja iz 50 judo klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Judo klub "Borsa" proglašen je najuspješnijim judo klubom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u uzrastu kadeta do 18 godina, po zbroju bodova, za što im je uručen i prigodan trofej. U spomenutom uzrastu Borsa je imala čak 3 finalne borbe u vrlo jakoj konkurenciji.

Medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine su osvojili:
Zlatne medalje: Jozo Zovko (-66) i Aljoša Čvoro (-50).
Srebrene medalje: Ante Tipurić (-30), Jure Zovko (-73) i Marija Zelenika (-57).
Brončane medalje: Franko Soldo (-27), Ivan Jozeljić (-60), Mario Jozeljić (-55), Ana Ujdur
(-52) i Mirko Zelenika (-55).

Borsa je u sveukupnom poretku natjecatelja do 18 godina u konkurenciji i muškaraca i žena zauzela 3. mjesto (konkurencija od 50 judo klubova).

Napomenimo da je judo klub "Borsa" u zadnjih par godina kontiunirano najbolji judo klub BiH u pojedinim uzrasnim kategorijama. U BiH aktivno djeluje oko 60 judo klubova.

Judo klub Borsa trenutno broji oko 200 članova sa kojima radi osam trenera u nekoliko uzrasnih kategorija. Treneri koji vode Borse su: Željko Zadro, Viktor Zovko, Tomislav Vučić, Franjo Zadro, Leo Zovko, Miljenko Vidović, Vinko Sušac i Željko Džeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Judo klub Borsa | Hercegovina.info

Vezani članci