Mostarska Borsa najuspješnija na Prvenstvu BiH u judo-u

Vidi originalni članak

Iza Judo kluba Borsa iz Mostara još je jedan uspješan vikend. Natjecatelji Borse nastupali su na prvenstvu Bosne i Hercegovine u judo-u za uzraste ml. dječaka i djevojčica do 13 godina, te kadeta i kadetkinja do 18 godina. Prvenstvo je održano u Bihaću u organizaciji Judo saveza FBiH i Judo kluba "Una" Bihać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvenstvu su nastupali svi kvalificirani judaši iz tri judo saveza koja djeluju pod okriljem Judo saveza BiH. Od 63 judo kluba koja djeluju u savezu 46 klubova imali su kvalificirane natjecatelje za državno prvenstvo.

Judo klub Borsa iznjedrio je novih pet državnih prvaka, te je zauzeo poziciju najuspješnijeg Judo kluba Bosne i Hercegovine u sveukupnom poretku kadeta i kadetkinja do 18 godina. U konkurenciji kadeta pojedinačno zauzeo je 1. mjesto u BiH, a u konkurenciji kadetkinja 2. mjesto, dok je i u konkurenciji mlađih natjecatelja do 13 godina također bio konkurentan zauzevši poziciju 3. mjesta u BiH.

Judo klub "Borsa" je jedini klub sa četiri osvojena ekipna pehara, te je po tim rezultatima najuspješnija ekipa cjelokupnog državnog prvenstva u konkurenciji 46 klubova koliko ih je i nastupilo na DP-u.

Državni prvaci na proteklom prvenstvu su:
Martino Ćorić (U13 - 30), Ante Tipurić (U13 -38), Aljoša Čvoro (U18 -60), Mario Jozeljić (U18 -66), Monika Zadro (U18 -48).

Viceprvakinja BiH je Josipa Brvenik, dok su se brončanim odličjima okitili Dragica Zovko, Andrea Čarapina (U13 -32) i Petra Čarapina (U13 -48).

U borbi za medalju izgubili su Tara Galić, Marko Soldo i Ivan Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borsa u 2019. godini do sad broji 8 titula prvaka Bosne i Hercegovine, a očekuje ih još dva državna natjecanja i to u svibnju za st. dječake i djevojčice, juniore i juniorke, te u listopadu za mlađe seniore.

Na oba natjecanja očekuju vrlo uspješan ishod, priopćeno je iz ovoga kluba.

Vezani članci