FOTO/VIDEO  Mostar u subotu središte judo svijeta

Vidi originalni članak
Po riječima predsjednik Organizacijskog odbora turnira Franje Zadre, na prvom izdanju "Borsa Opena" 2009. godine natjecalo se oko 300 sportaša, a u međuvremenu turnir je izrastao u prepoznatljiv sportski događaj s kojim se po masovnosti i kvaliteti malo drugih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini može mjeriti.

Dodao je kako je ove godine napravljen još jedan iskorak u organizacije pa je tako nabavljen digitalni sustav za vođenje turnira te su sva borilišta pokrivena video kamerama, što će omogućiti sucima video provjeru tijekom samih borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U Europi se godišnje organizira oko 4000 međunarodnih judo turnira, a naš turnir svakako spada među pet najjačih - kazao je Zadro.

Borbe najmlađih uzrasta počinju u subotu ujutro u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu, a svečano otvaranje turnira planirano je u 12 sati, nakon čega se nastavljaju borbe po kategorijama. Završne borbe u kategorijama za najstarije judaše i judašice, koji bi trebale biti i najzanimljivije, očekuju se u večernjim satima.

Voditelj odjela za komunikaciju s inozemnim klubovima Tomislav Vučić i voditelj odjela za tehničku podršku Darko Zelenika zahvalili su svima koji su pomogli u organizaciji turnira, prije svega Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Vučić je istaknuo kako je organizacija bila iznimno zahtjevna, a s obzirom na sportsku infrastrukturu koju trenutno Mostar posjeduje dosegnut je maksimum.

- U dvorani na Bijelom Brijegu imamo 700-800 sjedećih mjesta, a natjecatelja je više od tisuću. Kad dodamo trenere, suce, gledatelje, imamo problema smjesti sve njih u dvoranu - kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, sljedeći korak bio bi dovođenje Europskog kupa u Mostar, ali to će biti moguće tek kada i ako Mostar dobije novi sportsku dvoranu.

Vezani članci