FOTO  Mostar: Taekwondo klub Cro Star uspješno organizirao Mostar Open

Vidi originalni članak

 Na turniru u Mostaru je nastupilo 400 natjecatelja iz 36 klubova iz 4 države (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora). Nastupila je i ekipa Zagrebačkog taekwondo saveza.
Turnir se održao na 5 borilišta, na kojima se koristila elektronska oprema LaJust i Daedo, a zastupljene su bile 3 discipline: borbe, forme, kick.
U borbama su nastupili vrtićanci, mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori i seniori. U formama su nastupili kadeti, juniori i seniori, dok su se u kicku predstavili najmlađi natjecatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9 sati je započela ceremonija otvaranja, tijekom koje je nagrađena najbrojnija ekipa. To je ove godine bio taekwondo klub Forteca (Korčula). Zahvalnica je uručena gosp. Ivici Blatančiću, koji je bio predstavnik Zagrebačkog taekwondo saveza. A posebnu plaketu je dobio gosp. Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, koji je onda i otvorio turnir. Nakon toga je uslijedila vrlo zanimljiva demonstracija mostarskog Cro Stara, koju su ove godine izveli: Boris Knezović, Damir Šunjić, Miran Đorđevski, David Marušić, Hrvoje Marijanović, David Marijanović i Denis Dujmović.

U 9:30 je započelo natjecanje. Posebna atrakcija turnira je bila revijalna borba dvije petogodišnje djevojčice iz taekwondo kluba Poskok Posušje i kluba domaćina Cro Star Mostar. Djevojčice su pokazale da će se na njih definitivno moći ubuduće računati, jer su pokazale veliku borbenost i želju za pobjedom. U vrlo tijesnoj borbi pobijedila je mala Nera Prce iz mostarskog Cro Stara. Nakon toga su započele borbe na svih 5 borilišta. Glavna sutkinja turnira je bila Renata Crkvenac (IR) iz Zagreba. Ostali suci su bili iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Na Mostar Openu je, kao i svake godine, nastupilo novih klubova, a to je ove godine bilo 8 klubova iz 3 države (BiH, HR, CG).

Cro Star se želi zahvaliti svim sponzorima, koji su ove godine pomogli organizaciju turnira, a u prvom redu Sportskom savezu grada Mostara, koji klub već niz godina prati i podržava. Zahvale idu i onim roditeljima, koji godinama nesebično pomažu u radu kluba, a posebna hvala je upućena i medijima, koji redovno izvještavaju o uspjesima mostarskog Cro Stara.


Na kraju turnira su proglašene najbolje ekipe po selekcijama, a onda i 3 najbolje ekipe.

Slijedi pregled ekipnog plasmana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KICK:
1. CRO STAR MOSTAR
2. MAGONE KORYO
3. FORTECA KORČULA

FORME:
1. ZAGREBAČKI TAEKWONDO SAVEZ
2. FORTECA KORČULA
3. JASTREB ZAGREB

BORBE:
1. CRO STAR MOSTAR
2. HVOJNICA FOJNICA
3. CRNI LABUDOVI VISOKO

Sveukupni plasman nakon zbroja sve tri discipline, tj. sveukupni pobjednici turnira su:
1. CRO STAR MOSTAR
2. MAGONE KORYO
3. FORTECA KORČULA

NAJBOLJI BORCI PO UZRASTIMA:
- Najbolja vrtićanka: Marija Orlović (Magone Koryo)
- Najbolji vrtićanac: Lucio Matuzić (Karlovac)

- Najbolja mlađa kadetkinja: Slavica Letica (Magone Koryo)
- Najbolji mlađi kadet: Paul Brandić (Rugvica Hrvatska)

- Najbolja starija kadetkinja: Anđelina Brajko (Šujica Tomislavgrad)
- Najbolji stariji kadet: Jahja Dukmenić (Akademija Zejd Sarajevo)

- Najbolja juniorka: Nikolina Vlahović (Montenegro Stars)
- Najbolji junior: Domen Pirc (Šmartno Litija Slovenija)

- Najbolja seniorka: Teodora Mitrović (Montenegro Stars)
- Najbolji senior: Ivan Šolić (Forteca Korčula)

Iz kluba domaćina se žele zahvaliti svim klubovima na dolasku i velikom odazivu, čime je Mostar Open i najveći turnir u BiH. Također se žele zahvaliti na velikom broju pohvala za odličnu organizaciju turnira.

 

Vezani članci