FOTO  Marija Zelenika: Na Balkanskom prvenstvu želim osvojiti medalju

Vidi originalni članak

... Mlađih djevojčica, kadetkinja i Mlađi kadeti/kadetkinje, a u uzrastima kadeta i juniora i juniorki zauzeli su treća mjesta. Jedna od onih zaslužnih za ovaj uspjeh Borse je Marija Zelenika koja zajedno sa svojom braćom već dugi niz godina se uspješno bavi judom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Možete li čitateljima našega portala reći nešto o sebi?

Zovem se Marija Zelenika rođena sam u Mostaru 12.9.2000. godine. Idem u 8 razred OŠ Biograci Široki Brijeg. Volim više sportova, ali posebno judo.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počela baviti 2008 godine.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima u BiH na judo borilištima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine od 2008 do 2015 bila sam državna prvakinja Herceg Bosne. 2008 bila sam državna prvakinja do 25 kg za mlađe dječake i djevojčice u Lukavcu. 2009 bila sam 3. na državnom prvenstvu u Prijedoru. 2009 najuspješnija mlađa djevojčica na Božićnom turniru u Splitu. Za mlađe pionirke do 28 kg 2009 godine proglašena sam nada godine u Širokom Brijegu. 2010 najuspješnija mlađa djevojčica na Uskršnjem turniru u Splitu. Dobila sam priznanje od grada Mostara za postignute sportske rezultate u 2011 godini i za državnu prvakinju u 2011 godini. Iste godine proglašena sam za najbolju sportašicu u kategoriji mlađi kadetkinja grada Mostara i bila sam državna prvakinja za mlađe dječake i djevojčice do 32 kg u Lukavcu. Godine 2012. državna prvakinja u kategoriji mlađi djevojčica 36 kg u Vitezu, a 2013.godine sam postala državna prvakinja u kategoriji starijih djevojčica do 40 kg u Vitezu. 2014. godine postala sam državna prvakinja u kategoriji stariji pionirki do 44 kg u Mostaru, a 2015. godine viceprvakinja u kategoriji kadetkinja do 48 kg u Travniku i 2015. državna prvakinja u kategoriji juniorki do 48 kg u Trebinju. Godine 2015 proglašena sam sportašicom Širokog Brijega za kadetkinje.

- Možete li reći nešto o uspjesima na međunarodnim borilištima i koliko ih imate?

Na međunarodnom kupu Jadran u Splitu gdje je sudjelovalo dosta zemalja svake godine sam bila 1, na turnirima u Crnoj Gori imam dosta prvih i drugih mjesta. Na balkanskom prvenstvu u Turskoj 2013. godine bila sam 5, a 2014. godine sam se pasirala na balkansko prvenstvo, ali nisam nastupila.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

Za moje uspjehe zaslužni su od Ive Čović-Stanić, Franje Zadre, Tomislava Vučića, Miljenka Vidovića, a najviše od mog prvog trenera Željka Zadre od kojeg sam najviše naučila. Pa do moji roditelja koji najviše ulažu u mene.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?

Pored škole i školskih obveza pokušati ću i dalje nastaviti baviti se judom i postizati što bolje rezultate. Posebno na Balkanskom prvenstvu koje slijedi.

- Kakva je Marija izvan borilišta?

Ja sam izvan borilišta dosta razigrana i vesela što mogu potvrditi moji prijatelji i prijateljice.

Izvor: Ju-do.info

Vezani članci