FOTO  JK Neretva: Sandra Sivrić ponovno prvakinja BiH

Vidi originalni članak

Prvenstvo je održano u Novom Travniku u organizaciji Judo saveza HB i Judo kluba „FTM" Novi Travnik. JK „Neretva" nastupila je sa svoja tri natjecatelja u uzrastu kadeta.
Prvi koji je nastupio za „Neretvu"bio je Ante Galić, kadet do 60 kg, koji u prvom kolu pobjeđuje Hasanović Irfana, predstavnika JK 1. Mart, inače prvaka FBiH. U drugom kolu gubi od kasnijeg finaliste Vuk Divjana pred sam kraj borbe, prvaka RS-a iz JK Famos, Sarajevo te odlazi u repasaž. U repasažu pobjedom na wazari osigurava borbu za brončano odličje. Nažalost , nakon jedne pogreške gubi od Kolende Davida i završava natjecanje. Sa dvije pobjede i dva poraza završava na petom mjestu u državi, a samo su ga sitnice dijelile od boljeg plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga natjecateljica „Neretve" je bila Andrea Ćorić, kadetkinja do 63 kg, koja je prvo kolo bila slobodna, da bi u drugom kolu izgubila na samom kraju borbe. U borbi za medalju gubi od sjajne natjecateljice Adele Pišmo, članice JK Bosna Sarajevo i time završava svoj nastup na državnom prvenstvu na petom mjestu.
Posljednja koja je branila boje JK Neretve, bila je kao šlag na torti. Najboljom u svojoj kategoriji pokazala se prošlogodišnja prvakinja BiH za starije djevojčice, Sandra Sivrić, pobjedivši sve svoje protivnice te tako i ove godine postala državna kadetska prvakinja BiH. Naglasak je na tome što je ovo Sandri prva godina kadeta, a već je u samom vrhu u državi. Sandra Sivrić je i ove godine reprezentativka Bosne i Hercegovine te će samim time državu pretstavljati na Balkanskom, Europskom i Svijetskom prvenstvu.

Trener Majo Ćeško ističe kako je prezadovoljan postignutim rezultatima, jer kao najmlađi klub u državi već ima sjajne rezultate, a sigurno i svijetlu budućnost. Od srca sve čestitke za ovu sjajnu ekipu.

Idućeg vikenda JK „Neretva" će nastupiti na državnom prvenstvu za juniore do 21 godine i stariju djecu do 15 godina. Neretva će na ovom prvenstvu imati šest natjecatelja, od koji očekujemo isto tako dobre rezultate, a samo natjecanje će se održati u Trebinju.

 

Vezani članci