FOTO  Hercegovac uspješan na državnom prvenstvu i u Austriji

Vidi originalni članak

...za mlađe kadete i juniore te na vrlo jakom međunarodnom turniru u Zeltwegu u Austriji.
Na državnom prvenstvu odžanom na Palama u organizaciji Judo kluba „Romanija" Hercegovac se okitio s dvije medalje i to zlatnom i srebrenom a obe su došle iz konkurencije juniora. Novi prvak države iz redova Hercegovca je David Pušić u kategoriji do 66 kilograma koja je ujedno bila i najbrojnija kategorija turnira. Pušić je izdominirao konkurenciju te s četiri uvjerljive pobjede osvojio zlato te tako postao čak jedanaesti prvak države iz Hercegovca za ovu godinu. Također srebrenom medaljom okitila se Danica Jurić u kategoriji juniorki do 70 kilograma. Domagoj Pušić nije uspio osvojiti medalju u kategoriji juniora do 55 kilograma. U konkurenciji mlađih kadeta nije bilo osvajača medalja a Hercegovac su predstavljali Ina Ravlić, Petar Kožul, Martino Prce, Rafael Šunjić i Filip Lončar. 2 pobjede i 2 poraza imali su Filip Lončar i Ina Ravlić te su time zauzeli peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa dječaka i djevojčica do 12 godina sudjelovala je na međunarodnom turniru u Zeltwegu u Austriji udaljenom nešto manje od 800 kilometara od Mostara koji je jedan od jačih turnira tog dijela Europe. Na turniru je sudjelovalo oko 900 natjecatelja iz čak 18 zemalja s 2 kontinenta. Osam članova Hercegovca sudjelovalo je na ovom turniru a njih čak sedam je kroz iznimno jaku konkurenciju osvojilo odličje. Zlatom su se okitile Gabrijela Raič i Lana Čović Stanić. Srebra su osvojili Mario Novak i Ivan Miličević a broncama su se okitili Ivano Đinkić, Luka Bubalo i Nina Grubišić Čabo. Do medalje ovaj put nije došao Tomislav Brkić. Nakon turnira dječaci i djevojčice obišli su NASCAR i formula stazu u Zeltwegu a na putu natrag imali su mali izlet na Jezero Bled u Sloveniji.

„Proteklim vikendom smo vrlo zadovoljni posebno kada je riječ o turniru u Austriji. Naša ekipa dječaka i djevojčica do 12 godina je opet pokazala svoju klasu te ovim rezultatima pokazala kako se mogu nositi i s ostatkom Europe ravnopravno. Na ovako jakom natjecanju rezultati su bili iznimno dobri. Jako smo zadovoljni kojim putem su krenuli naši mladi natjecatelji" rekli su iz Hercegovca te dodali „S državnim prvenstvom smo djelomično zadovoljni. Što se tiče juniora i mlađih kadeta rekli bi smo kako je ovo realan trenutni rezultat iako je bilo sumnjivih sudačkih odluka u presudnim trenutcima, no pred ovim momcima i curama je još puno posla. Sada nam slijede pripreme za polaganja za više stupnjeve gdje očekujemo oko 70-ak naših članova koji će pristupiti polaganju. Također bi smo dodali kako s ovim rezultatima imamo dva nova/stara člana reprezentacije a to su Danica Jurić i David Pušić".

 

Vezani članci