FNC DOLAZI U LJUBUŠKI ‘Croata‘ Barrio borit će se za titulu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ono što je Dražen Forgač već neko vrijeme najavljivao danas je dobilo službenu potvrdu. Fight Nation Championship organizacija dolazi u Bosnu i Hercegovinu, a time se nastavlja širenje ponajbolje regionalne MMA organizacije. Ljubuški će biti grad domaćin prve FNC-ove priredbe u Bosni i Hercegovini, a event je zakazan za 4. ožujka, javlja Fight site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će ujedno biti i prvi FNC-ov event izvan granica Republike Hrvatske, a organizacija je odmah otkrila tko će predvoditi program u Ljubuškom.

Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio (10-3-0) i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro (12-4-0) borit će se za FNC-ovu titulu prvaka u lakoj kategoriji. FNC će tako dobiti svog četvrtog prvaka, nakon što su Ivan Vitasović (teška), Daniel Bažant (perolaka) i Đani Barbir (srednja) uzeli pojaseve u svojim kategorijama.

Bit će ovo vrlo zanimljiv meč u svakom slučaju. 33-godišnji ‘‘Croata‘‘ vrlo je iskusan borac s jako dobrim omjerom pobjeda i poraza (10-3). Nažalost, u posljednjem meču je izgubio, a bolji je bio Maciej Kazieczko na KSW 76 eventu održanom u 11. mjesecu 2022. godine.

Barrio je prije toga bio u nizu od tri uzastopne pobjede, a jedan od ta tri nastupa upisao je pod okriljem FNC-a. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Vasu Bakočevića. ‘‘Croata‘‘ u FNC-u ima tri nastupa i sva tri puta upisao je pobjede. Osim Bakočevića, Barrio je porazio Adija Durakovića i Aleksandra Jankovića.

Što se Arlena ‘‘Benksa‘‘ tiče, Brazilac je pod okriljem FNC-a nastupio jednom. Debi je upisao u devetom mjesecu prošle godine, na FNC 7 eventu u Puli. Arlen se trebao boriti protiv Marka Bojkovića, ali srpski borac otkazao je nastup zbog ozljede i uskočio je Kerker Silva. Samo 46 sekundi trebao je Benks da upiše pobjedu ‘‘submissionom‘‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac će imati priliku doći do pojasa u svom drugom FNC nastupu, ali ‘‘Croata‘‘ u ovaj meč ipak ulazi kao favorit. ‘‘Benks‘‘ je dosad uglavnom gubio od boraca ‘‘Croatine‘‘ kvalitete i pobjeda nad Barriom bila bi mu možda i najveća u dosadašjoj karijeri.

Vezani članci