EP u taekwondou: Treći put zaredom zlato za Luciju Zaninović

Vidi originalni članak
...kada je naša predstavnica šakom postigla pobjedonosni bod za veliko slavlje Hrvata na tribinama Baku arene.
Ovo je četvrto odličje u prva dva dana natjecanja i osam nastupa na EP u Azerbajdžanu.

Lucija je u prvom kolu kao prvi nositelj kategorije do 49 kilograma bila slobodna da bi u drugom deklasirala Bjeloruskinju Irinu Vetohinu prekidom pri vodstvu 12-0. Svoju treću uzastopnu medalju na europskim prvenstvima Lucija je osigurala još jednim prekidom pri vodstvu 12-0 protiv Cipranke Irene Pasiouli. Polufinalni sraz sa Ruskinjom Svetlanom Igumenovom bio je sve samo ne lagan, no Lucija je uspjela ostati dovoljno smirena i pobjedom 8-6 plasirala se u finale u kojem je protiv odlične Francuskinje Yasmine Aziez slavila s tijesnih 5-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti nositelj kategorije do 58 kilograma, Stipe Jarloni iz Div Knina je u prvom kolu također bio slobodan, u drugom je bio bolji od Ukrajinca Bogdana Bodnara sa 18-10 da bi u borbi za odličje izgubio prekidom 16-4 od Rusa Ruslana Pojsejeva.

Mia Radoš iz zagrebačkog Metalca je u teškoj kategoriji (+73 kilograma) odradila izvrsnu prvu borbu i upisala uvjerljivu pobjedu 16-9. U drugom kolu se za medalju borila protiv iskusne Španjolke Rosanne Alamo Simon i bila blizu velikom iznenađenju. Dugo vremena je rezultat bio 2-1 za Španjolku, Radoš je uporno napadala da bi na koncu u zadnjim sekundama kad je krenula na sve ili ništa primila jedan udarac u oklop za konačan rezultat 3-1 kojim je ostala na plasmanu od 5. do 8. mjesta.

Zadranin Nikola Bojo je na otvaranju drugog dana slavio nad Grkom zlatnim bodom nakon što je regularni dio završio 10-10. U drugom je izgubio od domaćeg natjecatelja i jedne od najvećih nada Azerbajdžana za medalju Isaeva Radika rezultatom 13-3.

U subotu, trećeg dana natjecanja, na tatami će od naših reprezentativaca izići Tanja Rastović (do 57kg), Iva Radoš (do 73kg), Deni Andrun Razić (do 63kg) i Dinko Šegedin (do 80kg).

Hina

Vezani članci