FOTO  Džidić i Čule brončane na ovogodišnjem Europskom top turniru Borsa Open

Vidi originalni članak

Judo klub Neretva nastupio je proteklog vikenda na Međunarodnom judo turniru „Borsa Open 2019“ koji je ujedno i Europski top turnir. Na dvodnevnom turniru nastupilo je 1139 natjecatelja iz 28 zemalja sa područja gotovo cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana natjecanja po programu su bili natjecatelji mlađih uzrasta do 11 i do 13 godina, dok su drugog dana natjecanja bili malo ozbiljniji uzrasti do 15 i do 18 godina.

Mostarska Neretva imala je svojih devet natjecatelja, a uspjela je osvojiti dvije brončane medalje te jedno peto i jedno sedmo mjesto. Mora se istaći kako su kategorije u kojima su nastupali natjecatelji bile krcate i pretežno sa odličnim natjecateljima. Bilo je i pobjeda i poraza, ali važno je da su stekli još jedno novo iskustvo i da nisu imali ozbiljnijih ozljeda kod svojih natjecatelja, ističu iz ovog mostarskog kluba.

Najistaknutijim u redovima Neretve ovoga puta bile su dvije djevojčice, jedna do 13 godina, a druga do 18 godina. Džidić i Čule su bile poražene samo u prvom kolu da bi na kraju sa tri pobjede došle do pobjedničkog postolja.

Korina Džidić nastupila je u kategoriji do 48 kg (U13), imala je samo poraz od prvakinje Srbije, Dunje Vukićević (JK Partizan) te ostale pobjede nad predstavnicama Turske, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Helena Čule nastupila je u kategoriji do 70 kg (U18), imala je samo jedan poraz od četverogodišnje prvakinje Poljske, Agata Palka, te ostale pobjede nad predstavnicama Slovenije i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veoma smo ponosni i na naše dječake bez obzira što nisu uspjeli doći do medalje. Pokazali su se kao dosta iskusni i gubili borbe većinom u zlatnom bodu. Također umor, dugotrajno čekanje na borbe i pad koncentracije doprinijeli su dosta, što je bilo i za očekivati.

Rino Vrljić, Hrvoje Knezović, Sergej Jarendić, Josip Previšić, Domagoj Jozeljić, Drgana Paol Senkić i David Brkić pokazali su da mogu, žele i hoće. Imali smo tu nesreću da su ih u prvom kolu baš u svakoj kategoriji zapadali najbolji, ali i oni su nas jako teško pobjeđivali. Još jednom sve čestitke našoj sjajnoj ekipi koja je izdržala onaj tempo i puna dva dana navijali jedni za druge. Čestitke i našim roditeljima koji su bili stalno uz nas i davali nam podršku bez prestanka.

Vezani članci