Želite naučiti nešto o svom kraju što još ne znate? Postanite turist u svom gradu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Poznavanje drugih kultura potiče razumijevanje, promiče komunikaciju i dijalog. Osim toga, kulturni turizam utvrđuje identitet zemlje pomažući joj u stvaranju imidža, ali pomažući i u očuvanju kulturne i povijesne baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi volimo putovati u nove zemlje i upoznavati nove kulture, ali znamo li što nam je u neposrednoj blizini i koliko se toga može naučiti u svom gradu? Istinsko razumijevanje vlastite zemlje i kulture može nas bolje pripremiti za razumijevanje drugih zemalja i kultura.

EU Info centar odlučio je organizirati aktivnost 'Budi turist u svom gradu', između ostalog, i zato da pomogne manjim poduzećima u lokalnoj zajednici da opstanu u današnjim okolnostima.

"Podrška lokalnom turizmu u vrijeme kada je broj međunarodnih gostiju manji nego dosad, presudna je za pomoć ovom sektoru. Kulturni turizam potpomaže kulturni sklad i razumijevanje među ljudima, posebno među mladima. Pridružite se nama i profesionalnim turističkim vodičima i istražite svoje gradove, postanite turist u svom gradu", navodi se u priopćenju.

Šta vas očekuje?

Jednodnevni obilasci znamenitosti uz profesionalne turističke vodiče, prilika za druženjem, obilazak muzeja, galerija i kulturne baštine. Mostar, četvrtak, 22.7. (10 - 14 sati) i Trebinje, petak, 23.7. (10 - 15 sati). Za više informacija i prijave (ime i prezime i kontakt podaci) pišite na info@euic.ba. Prijaviti se mogu svi zainteresirani građani te napominju da je broj sudionika ograničen, navodi se iz mostarskog ureda EU info centra.

Vezani članci