BRILJIRAO U MILIJUNAŠU Upoznajte maturanta koji je u dva kviza zaradio pozamašan iznos

Srednja.hr
Vidi originalni članak

Zamislite da ste maturant i da ste u džep upravo pospremili 32.000 kuna. U takvoj se situaciji našao maturant Luka Terzić, a tu lijepu svotu zaradio je znanjem u kvizu Tko želi biti milijunaš?. U studenom prošle godine nastupio je i u Potjeri, gdje je pak osvojio 28.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj maturant živi u Svilaju, mjestu nedaleko od Slavonskog Broda. Pohađa uglednu Gimnaziju ‘Matija Mesić’, opći smjer, a u kratkom intervjuu otkrio nam je kako je krenula njegova ljubav prema kvizovima, koja je razlika u nastupu u Milijunašu i Potjeri, kako će utrošiti nagradu te što planira upisati nakon mature.

Kada si se prvi puta počeo interesirati za kvizove, sjećaš li kako se rodila tvoja ljubav prema kvizovima?

Već sam u ranom djetinjstvu, mnogo prije početka školovanja, proučavao i čitao razne enciklopedije pa se s vremenom nekako javljala i potreba za provjerom stečenog znanja. Milijunaš me na televiziji pratio od najranije dobi, a Potjera je dobrim djelom revitalizirala moju ljubav prema kvizovima te sam se stoga i prijavio na taj kviz par mjeseci nakon 18. rođendana.

Nastupaš li inače na pub i sličnim kvizovima? Koliko si uspješan?

Nastupam sa svojom kvizaškom ekipom na zasad jednom jedinom tjednom slavonskobrodskom pub quizu, gdje smo redovito među najbolje plasiranim ekipama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se pripremaš za kvizove i postoji li uopće neki poseban način pripreme?

Jednostavno rečeno, to je stil života. Nemam neku posebnu pripremu, ali sam u životu odigrao na tisuće raznih kvizova jer to volim i jer me to ispunjava, a sve češće kreiram i vlastite kvizove.

Znamo da ti Milijunaš nije prvi TV kviz u kojem si nastupio, prije nekoliko mjeseci bio si u Potjeri. Možeš li nam opisati kakvo ti je to iskustvo bilo, koliko je različito od sudjelovanja u Milijunašu?

Po meni, to su dva različita svijeta. Potjera mi je bila prvi nastup pred kamerama, ali sam tad bio najopušteniji. U Milijunašu je izuzetno bitna i mentalna stabilnost te nemate pravo na pogrešku – jedna vas šalje doma. U Potjeri je to puno ležernije i imate više prostora za greške i opuštenost pa bih isti put predložio svim mladima koji razmišljaju o prijavi na neki kviz.

I za kraj, što planiraš upisati?

Vjerojatno ću upisati novinarstvo jer mi je san etablirati se kao sportski novinar s obzirom na to da mi je sport ljubav veća i od kvizova, a već sam nekoliko godina u tim vodama na pretežito volonterskoj bazi.

Vezani članci