VIDEO  Bosanac s austrijskom adresom objavio novi singl

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Despot Tomić javlja se s novim video spotom za svoj novi singl 'Dobro jutro'. Ovo je prva pjesma koja je snimljena za njegov nadolazeći drugi album 'Dani jutra broje', a sve je išlo jako brzo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Švigir (koproducent) nakon prvog preslušavanja okrenuo se prema Despotu i rekao mu: 'Pa ovo je radiofonično!'; što ga je užasno nasmijalo jer nije očekivao da će se ikada taj termin upotijebiti u kontekstu s njegovom glazbom. Želimo vam svima jedno dobro jutro!

Osim na YouTube kanalu, singl je dostupan po principu 'plati koliko želiš' na službenoj bandcamp stranici.

 

Despot Tomić glazbenik je iz Mrkonjić Grada koji posljednih nekoliko godina živi i stvara u Beču. Glazbom se počinje baviti od najranije dobi, prvenstveno uz oca koji svira gitaru i koji je nekada posjedovao trgovinu nosača zvuka, stoga je glazba uvijek zauzimala esencijalno mjesto u kući Tomićevih.

Sa svojih otprilike 17 godina Tomić započinje opsesivno svirati gitaru i pritome strelovito napreduje, tako da već iste godine započinje nastupati na lokalnoj sceni sa svojim prvim bendom 'Manje Posla'. Dvije godine kasnije Tomić seli u Beč gdje svira u raznim blues, jazz i rock bendovima od kojih najdugotrajniji biva 'Psychedelic Love'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju sviračku inspiraciju i uzore pronalazi u velikanima blues i rock glazbe, Jimi Hendrixu, B.B. Kingu i Eric Claptonu, dok svoju autorsku inspiraciju, kako to sam navodi, zahvaljuje Kurt Cobainu, Noel Gallagheru i Jeff Buckleyu.

Između 23. i 25. godine života Tomić piše i sklada neke od pjesama koje će se kasnije pronaći na njegovom debitantskom studijskom albumu 'antiRomeo'.

Album je sniman u studiju Rambo Amadeusa u Beogradu tijekom prve polovine 2020. godine, a na albumu osim Tomića koji je autor glazbe, tekstova i aranžmana sudjeluju Vojno Dizdar na klavijaturama, Vladimir Čukić na bas gitari, te Marko Kuzmanović i Pedja Milutinović na bubnjevima.

Vezani članci