Znate li recept za uspješnu vezu?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Pitanje od milijun eura je zbog čega neke veze ustraju, a neke se vrlo brzo gase? Slijedi i pitanje od petsto tisuća kuna. Zbog čega su u nekim vezama koje ustraju ljudi izuzetno zadovoljni, a u drugima strašno nezadovoljni? I dobro je znati odgovore na ta pitanja, jer možda želimo vezu sačuvati. A možda želimo i ubrzati raspad veze, onako, kao spontano.

Iako su mnogi aspekti zadovoljstva u vezi važni za njezino održanje, budimo iskreni, a to pokazuju i istraživanja, seksualno zadovoljstvo u vezi najvažnije je za njezinu vitalnosti. Može u vezi biti zajedničkih interesa, puno razumijevanja, mnogo lijepih sjećanja koja ne uključuju seks. Međutim, ako je seks mlak, tada, možda i da ne znamo, sve drugo gubi boju i postaje sivo. Naravno da seksualnost obaju partnera opada starenjem te upravo tada drugi aspekti veze postaju važniji od seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva su otkrića prema kojima su seksualnim aspektom najzadovoljnije osobe u braku. Primjerice, jedno istraživanje na američkom nacionalnom uzorku otkriva da je jedna trećina ispitanika u braku izvanredno zadovoljna seksom, jedna trećina vrlo zadovoljna, a tek jedna trećina nezadovoljna. Za usporedbu, tek manjina osoba u kratkoročnim vezama izjasnila se zadovoljnom seksom u vezi.

Kada pogledamo pobliže što određuje seksualno zadovoljstvo, otkrivamo učestalost vođenja ljubavi i maštovitost, spremnost na nova seksualna iskustva. Dakle, čini se da dobar seks i zadovoljstvo njime održava lude u stjenovitoj vezi, pa i braku. Ako želite pak van iz neke veze, a da izgleda da je vas partner napustio, smanjite seksualne doživljaje.

izvor: tportal.hr

Vezani članci