U kojim zemljama se kažnjava seks na plaži?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Portal za ocjenjivanje hotela „HolidayCheck", objavio je listu kazni koje prijete onome koga uhvate na djelu.
Najgore je u Rumunjskoj. Ako vas u toj zemlji uhvate da vodite ljubav na javnom mjestu, a to je pri tome i javna plaža, maksimalna kazna je čak sedam godina zatvora. Ako mislite da je u Hrvatskoj i Španjolskoj turistima sve dozvoljeno, varate se - u obje zemlje seks na plaži je zabranjen. Kod nas u Hrvatskoj je predviđena kazna i do 30 dana zatvora ili 150 eura. Na Majorci je civilna policija još rigoroznija, pa ako vas uhvate na plaži u ljubavnom zanosu, možete platiti kaznu i do 1.000 eura.

Za svaki „nedolični čin" u javnosti, u šta se ubrajaju ljubljenje, grljenje i seks, u Dubaiju je predviđena zatvorska kazna do tri mjeseca, a nakon toga „griješnicima" slijedi deportacija iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandinavci su u ljubavnim avanturama na javnom mjestu najtolerantniji i daleko naklonjeniji parovima koji vole voditi ljubav na svježem zraku. U Švedskoj je za prekršaje takve vrste predviđena kazna od samo 50 eura, u Norveškoj samo ljubazna opomena.Na grčkim plažama malo ženske nagosti se tolerira, dok je u Španjolskoj topless sasvim normalna pojava. Iako su rigorozni kad je seks na plaži u pitanju, Španjolci ne privode djevojke koje vole gole sunčati svoje poprsje. Na otocima poput Ibize ili Kanarskih otoka je gotovo sve dozvoljeno, a u nekim mjestima primjetit ćete i plaže koje su uredno registrirani kao gay mjesta.

U Italiji se situacija razlikuje od mjesta do mjesta, u principu se tolerira na turističkim otocima, dok je na kopnu odnos prema nagom tijelu konzervativniji.
U Hrvatskoj je dozvoljen ne samo topless već i nudizam, i to na mnogim plažama. Isto je i u Danskoj i Francuskoj. U Turskoj je toples zabranjen i to ne samo na javnim plažama već i u hotelima, osim ako uprava hotela ne izda posebnu dozvolu.

izvor: portaloko.hr

Vezani članci