Pet pokazatelja da je brak u nevolji

Vidi originalni članak

1. Svaki bračni par se ponekad svađa, ali ako se svađe zbog istih stvari ponavljaju, te igrate igru prebacivanja krivice, vaš brak je u nevolji. Sukobi postaju bolni te više nemate zdrave rasprave. Naljutite se zbog svake male stvari, a vaši problemi postaju veći. U suštini, vaše rasprave nisu produktivne, a veza ne napreduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ako jedno od vas ili oboje ne želite dijeliti detalje iz svog svakodnevnog života ili ne obavljate značajnu konverzaciju, to je problem. Također, isto se odnosi i na situaciju ako više ne govorite jedno drugom lijepe stvari. Ako umjesto toga radije dijelite probleme s drugim ljudima nego s vašim partnerom, to znači da nedostaje komunikacije, a to je znak rastuće emotivne distance.

3. Intimnost je veoma važna, a ako ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, ne možete biti potpuno sretni i zadovoljni. Nisu rijetke situacije u kojim parovi na početku veze ne mogu skinuti ruke s partnera ili partnerice, a onda u braku jedva da se drže za ruke. Šarm je nestao, a partneri ne žele vratiti "iskru", tako da intimnost i sve ono što ste dijelili polako nestaju.

4. Kod bračnih parova s problemima u međusobnim odnosima javlja se nezadovoljstvo pa čak i prijezir. Oni kritikuju jedno drugo kad god nešto krene po zlu, ljubav nestaje i više se ne osjećaju ugodno u vezi. Oni počinju osjećati da žele drugčije stvari u životu te da više nemaju ništa zajedničko.

5. Međusobno povjerenje i iskrenost su temelji svake veze. Kada se ti temelji uzdrmaju, teško je situaciju vratiti u normalno stanje. Ako počnete sumnjati u vjernost vašeg partnera ili ste se uvjerili u prevaru, brak je na "staklenim nogama". Skrivanje određenih informacija kako bi se izbjegao novi sukob definitivno nije rješenje, nego put u dublju krizu.

Izvor: klix.ba

Vezani članci