Ovo su razlozi zbog kojih ostajete u lošem braku, a ne biste trebali

Vidi originalni članak

Koji su to "krivi" razlozi zbog kojih ostajete u lošem braku, a ne biste trebali, piše Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linija manjeg otpora

Lakše je ostati u lošem braku nego prolaziti kroz "mučan proces rastave". Ako se odlučite proći kroz taj proces, nećete biti ni prvi ni zadnji, a izići ćete iz nečega u čemu se ne osjećate dobro i pokazati da imate hrabrosti svoj život provesti - sretni.

Niste još sve pokušali

Ma koliko se trudili, mislite da će novi dan donijeti nešto drugo, nešto bolje i sve riješiti. Ali vi se trudite, dani prolaze, a veza je i dalje loša i nesretna. Ako ste se prepoznali u ovome, vrijeme je da razmislite koliko još novih dana želite tako provesti.

Što će drugi reći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od najčešćih pitanja koje si postavljaju partneri koji su razmišljali o rastavi ili prekidu dugotrajne veze. Što će drugi reći, kako će me drugi gledati? To su razlozi zbog koji mnogi i ostaju u lošoj vezi jer se boje osude okoline. Ali ako imate u vidu da je veza nešto u što ste doborovoljno ušli i da biste isto tako iz nje trebali i moći izaći ako ona nije "zdrava" i probeleme ne možete riješiti, što će reći selo bi vas najmanje trebalo brinuti. Sami birate što želite u životu i na koji način ga želite provesti. Sretni ili nesretni? Odluka je vaša, a ne "susjedova".

Zbog djece....

Ako mislite da ćete napraviti "uslugu" svojoj djeci tako da ostanete u lošem braku, varate se. Više štete će pretrpjeti djeca koja gotovo svakodnevno gledaju neslaganje i prepirke svojih roditelja.

Ako ostajete u lošem braku, svoju djecu ćete naučiti da je "sasvim normalno i prihvatljivo" biti u lošem braku. Možda će i oni, poučeni iskustvom svojih roditelja, u budućnosti trpjeti lošu vezu jer su "naučeni da to tako mora biti".

Izvor: vecernji.hr

Vezani članci