Zašto muževi varaju žene i kako ih spriječiti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Saznanja će Helen iskoristiti u svojoj novoj knjizi 'F The Fairytale' u kojoj istražuje suvremene modele veza kao alternativa braku, piše Daily Mail.

Kako bi prikupila dovoljno informacija o temi, Helen je razgovarala sa stotinama žena i muškaraca te (pod krinkom) provodila vrijeme na portalu za nevjerne muževe Maritalaffair.co.uk.

Glavni razlog nevjere je, pomalo očekivano, seksualno nezadovoljstvo uvjetovano nedostatkom privlačnosti te prelaskom seksa u rutinu. Kako bi izbjegle tu situaciju, Helen savjetuje ženama da izdvoje vrijeme za seks jer, što više orgazama dožive, to će ih više željeti. Evo što još savjetuje:

1. Neispunjene potrebe muževa


Ovo je čest problem među friškim očevima i partnerima zaposlenih žena. Tu kolotečinu pokušavaju razbiti nečim novim, počesto van obiteljska četiri zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što napraviti:

U vezama bismo se trebali osjećati voljenima i punim snage. Ako nije tako, bolje nam je samima. Zato se potrudite da se partner tako i osjeća. Prestanite voditi zabilješke ko je što napravio jer na duge staze to i nije važno. Svakodnevno izdvojite određeno vrijeme za međusobni razgovor. Dovoljno je i 15 minuta za vrijeme večere.

2. Voli vas, ali je nestalo napetosti

Iznenadilo me koliko mi je muškaraca reklo da vole svoje žene i ne razmišljaju o razvodu, ali žele nešto dodatno. Ne nužno seks, dovoljne mogu biti večere i druženja.

Što napraviti:

Pretjerana bliskost i familijarnost mogu ubiti strast u vezi, zato probajte maksimalno sačuvati vezu od turobne stvarnosti.

3. Partnerovi zdravstveni problemi

Kad zdravstveni problemi priječe jednom od partnera seksualne odnose, drugi zna pobjeći u tuđe zagrljaje. Mnogi parovi su se u takvim slučajevima dogovorili da partner ispunjava svoje seksualne potrebe van veze.

Što napraviti:

Ovdje je ključ - pristanak. Iako vi mislite da seksom ne varate partnera emocionalno, partner to možda ne gleda na taj način. Nema ništa loše u otvorenim vezama, no ne mogu se svi nositi s tim jednako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Sindrom 'još samo jednom'

Vrlo čest sindrom kod parova pred brak koji krivo vjeruju da će im taj jedan izlet i sjećanje na njega biti dovoljni da budu dobri u braku.

Što napraviti:

Ako sumnjate da bi partner mogao potražiti taj 'zadnji put prije braka', potrudite se da razbuktate njegov seksualni apetit, a ne da ga utišavate. Natjerajte ga da vam govori o svojim seksualnim fantazijama i pokušajte ih ostvariti zajedno.

5. Oportunizam

Muškarac ili žena ide van grada na par dana te pomisli kako niko neće saznati za izlet u tuđi krevet. Po mom iskustvu, osobe koje to naprave daleko od partnera, napravile su to i prije ili su razmišljale o tome.

Što napraviti:

Bolje reći što ne napraviti. Nemojte ga kontrolirati, pretraživati mu mail ili mobitel, prisluškivati telefonske razgovore. Previše kontrole samo tjera osobu od vas. Najbolja odbrana od prevare je poštovanje.

Vezani članci